Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Gevuld paasbroodje met tomaat en ei

Dit goedgevulde broodje is ideaal voor een paasontbijt, -brunch of –lunch. Een heerlijke variatie op een broodje ei en extra smaakvol dankzij de cherrytomaatjes en sriracha mayonaise.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 4 kaiserbroodjes, om af te bakken
 30 gr roomboter
 12 cherrytomaatjes
 Zout en peper
 2 tl Italiaanse kruiden
 4 eieren
 2 el mayonaise
 1 el sriracha saus
 4 tl tuinkers

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Snijd 1,5 cm van de bovenkant van de broodjes af en hol de broodjes uit. Bewaar de bovenkant.

3

Smelt de boter in de magnetron of op laag vuur in een pannetje zodat deze vloeibaar wordt. Besmeer vervolgens de binnenkant van de ongebakken broodjes met boter.

4

Snijd de cherrytomaatjes door de helft en leg ze op een bakplaat. Bestrooi met wat zout, peper en Italiaanse kruiden en zet ze 10 min. in de oven.

5

Bak de broodjes en de bovenkanten 5 min. mee in de oven op een aparte bakplaat en plaats deze boven de tomaatjes.

6

Schep in ieder broodje ongeveer 6 halve tomaatjes en breek daar bovenop een ei.

7

Plaats de broodjes en de bovenkanten terug in de oven en bak het geheel in 15 à 20 min. gaar. Wanneer de broodjes te bruin worden, kun je deze afdekken met aluminiumfolie.

8

Meng ondertussen de mayonaise met de sriracha saus in een kommetje.

9

Garneer de broodjes met de sriracha mayonaise en tuinkers.

Ingrediënten

Ingrediënten
 4 kaiserbroodjes, om af te bakken
 30 gr roomboter
 12 cherrytomaatjes
 Zout en peper
 2 tl Italiaanse kruiden
 4 eieren
 2 el mayonaise
 1 el sriracha saus
 4 tl tuinkers

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Snijd 1,5 cm van de bovenkant van de broodjes af en hol de broodjes uit. Bewaar de bovenkant.

3

Smelt de boter in de magnetron of op laag vuur in een pannetje zodat deze vloeibaar wordt. Besmeer vervolgens de binnenkant van de ongebakken broodjes met boter.

4

Snijd de cherrytomaatjes door de helft en leg ze op een bakplaat. Bestrooi met wat zout, peper en Italiaanse kruiden en zet ze 10 min. in de oven.

5

Bak de broodjes en de bovenkanten 5 min. mee in de oven op een aparte bakplaat en plaats deze boven de tomaatjes.

6

Schep in ieder broodje ongeveer 6 halve tomaatjes en breek daar bovenop een ei.

7

Plaats de broodjes en de bovenkanten terug in de oven en bak het geheel in 15 à 20 min. gaar. Wanneer de broodjes te bruin worden, kun je deze afdekken met aluminiumfolie.

8

Meng ondertussen de mayonaise met de sriracha saus in een kommetje.

9

Garneer de broodjes met de sriracha mayonaise en tuinkers.

Gevuld paasbroodje met tomaat en ei

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.