Gevuld Paasbroodje Met Tomaat En Ei
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gevulde paasbroodjes met tomaatjes en ei

Dit goedgevulde broodje is ideaal voor een paasontbijt, -brunch of –lunch. Een heerlijke variatie op een broodje ei en extra smaakvol dankzij de cherrytomaatjes en sriracha mayonaise.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept gevulde paasbroodjes met tomaatjes en ei

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd 1,5 cm van de bovenkant van de broodjes af en hol de broodjes uit. Bewaar de bovenkant als decoratie.
2
Smelt de boter in de magnetron of op laag vuur in een pannetje zodat deze vloeibaar wordt. Besmeer vervolgens de binnenkant van de ongebakken broodjes met boter.
3
Halveer de cherrytomaatjes en leg ze op een met bakpapier bekelde bakplaat. Bestrooi met wat zout, peper en Italiaanse kruiden en plaats 10 min. in de oven.
4
Bak de broodjes en de bovenkanten 5 min. mee in de oven op een aparte bakplaat en plaats deze boven de tomaatjes.
5
Schep in ieder broodje ongeveer 6 halve tomaatjes en breek daar bovenop een ei.
6
Plaats de broodjes en de bovenkanten terug in de oven en bak het geheel in 15 à 20 min. gaar. Wanneer de broodjes te bruin worden, kun je deze afdekken met aluminiumfolie.
7
Meng ondertussen de mayonaise met de sriracha saus in een kommetje.
8
Garneer de broodjes met sriracha mayonaise en tuinkers en plaats de bovenkanten schuin op de broodjes.
Borrelplank pasen

Pasen

Pasen staat voor de deur! Wat heb jij gepland in het lange weekend? Bekijk onze paasrecepten: van makkelijke brunchrecepten tot een goedgevulde sharing planken.

 

 

 

 

Wat is paasbrood?

Een heerlijk brood om rond de paasdagen te eten. Je kunt paasbrood vullen met wat je zelf lekker vindt! Gebruikelijk wordt het vaak gevuld met spijs, rozijnen en noten. Maar je kunt er ook volledig je eigen draai aan geven en de broodjes vullen met tomaatjes en ei zoals in ons recept. Leuk om mee af te wisselen!

Hoe lang is paasbrood te bewaren?

Als je het paasbrood in een goed afgesloten bakje bewaart, blijft het ongeveer 2 tot 4 dagen houdbaar. Het paasbrood kun je ook invriezen, zorg wel dat het in een goed afgesloten diepvrieszak zit, zo kan het ongeveer 1 maand bewaard blijven.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?