Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Hawaï kipburger met ananassalsa

Kip Hawaï, oftewel kip met ananas! Deze tropische combinatie is heerlijk met kerriemayonaise. Serveer er een frisse salsa bij en je hebt binnen 20 minuten een heerlijke maaltijd op tafel.

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 1 rode ui
 1 sinaasappel
 1 verse jalapeño peper
 5 gr munt
 250 gr ananasstukjes
 1 krop romaine sla
 1 el olie
 Peper en zout
 4 pitabroodjes
 4 kipburgers
 4 el mayonaise
 1 el kerriepoeder

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220°C. Snipper de rode ui. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Hak de jalapeño peper en munt fijn. Snijd de ananasblokjes klein en haal de blaadjes van de romaine sla los.

2

Meng de ananas, sinaasappelrasp en -sap, munt, jalapeño peper, rode ui en olie tot een salsa. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verwarm de pitabroodjes 5 min. in de oven. Grill de kipburgers 8 à 10 min. in een grillpan op middelhoog vuur. Meng ondertussen de mayonaise en kerrie tot een kerriemayonaise.

4

Snijd de pitabroodjes open, beleg met 2 blaadjes sla en 3 el salsa en leg hier de kipburger op. Besmeer de bovenkant van het broodje met de saus en leg op de burger.

Tip: Verwijder de zaadlijst van de jalapeño peper om de salsa minder pittig te maken.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 rode ui
 1 sinaasappel
 1 verse jalapeño peper
 5 gr munt
 250 gr ananasstukjes
 1 krop romaine sla
 1 el olie
 Peper en zout
 4 pitabroodjes
 4 kipburgers
 4 el mayonaise
 1 el kerriepoeder

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220°C. Snipper de rode ui. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Hak de jalapeño peper en munt fijn. Snijd de ananasblokjes klein en haal de blaadjes van de romaine sla los.

2

Meng de ananas, sinaasappelrasp en -sap, munt, jalapeño peper, rode ui en olie tot een salsa. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verwarm de pitabroodjes 5 min. in de oven. Grill de kipburgers 8 à 10 min. in een grillpan op middelhoog vuur. Meng ondertussen de mayonaise en kerrie tot een kerriemayonaise.

4

Snijd de pitabroodjes open, beleg met 2 blaadjes sla en 3 el salsa en leg hier de kipburger op. Besmeer de bovenkant van het broodje met de saus en leg op de burger.

Tip: Verwijder de zaadlijst van de jalapeño peper om de salsa minder pittig te maken.

Hawaï kipburger met ananassalsa

Bekijk hier onze andere burger recepten!

Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Casa Silva Collecion Chardonnay: een glas vol met tropisch fruit, dat past goed bij deze tropische kipburger met ananas.

Met code EAT10 bestel je hem nu hier met 10% korting bij Vanouds de Zwaan.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.