Wanneer we weer verwend worden met wat zomerse dagen steken we de barbecue zo snel mogelijk aan. Vaak wordt er een lekker stukje vlees op de barbecue gelegd, maar je kunt nog veel meer klaarmaken op de barbecue. Denk maar aan groenten, fruit en kaas! Om je wat extra inspiratie te geven, hebben we 5 heerlijke vegetarische BBQ-recepten op een rijtje gezet
Gegrilde maïskolven met frisse limoenmayonaise
Met deze gegrilde maïskolven met limoenmayonaise geef je jouw barbecue een Mexicaans tintje. Oorspronkelijk is het een typisch streetfood gerecht. Deze maïskolven zijn ook ideaal om thuis te maken voor een vegetarische BBQ.
Regenboog groentespiezen van de barbecue
Spiezen zijn altijd lekker bij een barbecue. Ga eens voor iets anders dan de standaard saté en kies voor deze regenboog groentespiezen. Gezond, kleurrijk en veggie!
Halloumi met koffierub van de BBQ
Ben jij al bekend met halloumi? Deze zoute kaassoort is ideaal om te grillen en daarom perfect voor een vegetarische BBQ! Wij marineren de halloumi met koffierub. Dit wordt doorgaans gebruikt in combinatie met vlees, maar wij bewijzen dat de diepere en donkere smaak van de rub ook heel goed samengaat met de halloumi!
Saté van jackfruit met zelfgemaakte pindasaus
Wat absoluut niet kan ontbreken bij een barbecue is saté, máár dan vegetarisch! Ga zelf aan de slag met deze saté van jackfruit. Jackfruit is een exotische fruitsoort met een vlezige structuur, perfect als vleesvervanger tijdens een vegetarische BBQ. Serveer de vegetarische saté met een zelfgemaakte pindasaus.
Tip: Gebruik je houten prikkers? Week de satéprikkers van tevoren in water zodat ze niet verbranden op de barbecue.
Met deze camembert maak je een hele makkelijke en snelle kaasfondue. Even op de barbecue en serveer de gesmolten kaas met jouw favoriete ingrediënten, zoals vers stokbrood of rauwkost om te dippen. Super simpel maar o zo lekker!
Vind je dit leuk?
Over dit onderwerp
Gemaakt door Eatertainment