• Home
  • Lifestyle
  • Zorgeloos buiten eten? Zo houd je insecten op afstand!
Zorgeloos buiten eten? Zo houd je insecten op afstand!
Lifestyle

Zorgeloos buiten eten? Zo houd je insecten op afstand!

Zodra de zon schijnt, is het heerlijk om weer buiten te eten. Helaas komen naast jouw gasten vaak ook minder leuke tafelgenoten af op je kookkunsten: insecten. Gelukkig zijn er genoeg makkelijke tips om van dit vliegende gespuis af te komen, zodat jij zorgeloos geniet van jouw maaltijd én een gezellige avond.

Bescherm je drankje

In je drankje zie je liever geen zwemmende insecten drijven. Daar hebben wij een slimme oplossing voor! Gebruik een papieren cupcakevorm en zet deze ondersteboven op je glas. Steek er een rietje doorheen en jouw drankje is veilig voor al vliegende gevaar! Bekijk onze reel waarbij we deze hack aan je laten zien.

Insect werende tips

Wespen, vliegen, mieren en muggen: allemaal ongewenst gezelschap die je liever niet uitnodigt tijdens een avondje in de tuin. Gelukkig is er voor iedere insectsoort wel iets te vinden om ze weg te jagen. Wij zetten onze handige en snelle tips voor je op een rijtje. Zo kun je bijvoorbeeld insect werende planten op (of in de buurt van) de tafel zetten. Een basilicum- of muntplant bijvoorbeeld! Handig, dan heb je meteen verse kruiden bij de hand om je maaltijd wat extra smaak te geven ?. Maar ook lavendel en citroengras hebben een insect werende werking. Heb jij last van één specifieke insectsoort? Dan hebben wij nog wat extra tips voor je!

Wespen
De zomer is onlosmakelijk verbonden aan deze vervelende insectsoort: wespen. Maar ook hier hebben wij een handige tip voor! Zet een schaaltje met gesnipperde ui of een aantal zakjes munt- of lavendelthee op tafel en je houdt ook de wespen op afstand.

Vliegen
Niets is zo onsmakelijk als een vlieg in de buurt van je eten. Halveer een citroen en steek flink wat kruidnagels in het vruchtvlees. De vliegen houden niet van deze geur en komen dus ook niet meer in je buurt!

Citronella kaars

Tips tegen muggen

Later op de avond komen ook vaak de muggen tevoorschijn. Geen zin om lek geprikt te worden? Muggen hebben een hekel aan knoflook! Genoeg reden om volop te dippen in deze knoflooksaus. Is dat iets te veel van het goede voor je? Dan biedt deze citronella kaars de uitkomst! Wij laten je zien hoe je deze heerlijke geurende kaars (voor ons tenminste, de muggen houden er juist niet van) heel gemakkelijk zelf maakt!

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via