Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Kip-paprikaspiesen met mangosalsa

Mango, een heerlijk zoet-aromatische steenvrucht die perfect gebruikt kan worden voor zoete én hartige toepassingen. Zo ook verwerkt in een salsa bij deze gegrilde kip-paprikaspiesen. Makkelijk te bereiden in de grillpan, maar nog lekkerder van de barbecue. Week de prikkers van tevoren eerst een uurtje in koud water, dan branden ze niet aan.

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd1 uurTotale Tijd1 uur 10 minuten

Ingrediënten
 2 el sojasaus
 5 el honing
 3 el zonnebloemolie
 1 teentje knoflook, fijngehakt
 ½ limoen, sap en rasp
 Peper en zout
 300 gr kipfiletblokjes
 2 gele paprika's
 2 rode paprika's
 1 rode ui, fijngesnipperd
 1 rode peper, fijngehakt
 2 cm gember, geraspt
 1 mango, geschild en in blokjes
 100 ml water
 10 gr koriander, fijngehakt
Keukenbenodigdheden
 Spiesen
 Sauspan
 Grillpan of barbecue

Bereidingswijze
1

Meng sojasaus, 2 el honing, 2 el olie, knoflook, een derde van het limoensap en de -rasp, peper en zout in een kom en marineer hierin de kipblokjes minimaal 30 minuten.

2

Snijd de paprika’s in blokjes. Rijg de kip met de paprika aan de prikkers en gril de spiesen in een grillpan óf op de barbecue in 8-10 minuten goudbruin. Keer de spiesen regelmatig.

3

Verhit voor de mangosalsa 1 el olie in een sauspan en fruit de rode ui 1 minuut aan. Voeg rode peper en gember toe en bak deze kort mee. Doe de helft van de mango samen met 3 el honing en het water bij de uien, breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten zachtjes sudderen, tot de mango zacht is.

4

Haal van het vuur, laat iets afkoelen en meng de rest van de mango, de rest van het limoensap en de -rasp en de koriander erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 el sojasaus
 5 el honing
 3 el zonnebloemolie
 1 teentje knoflook, fijngehakt
 ½ limoen, sap en rasp
 Peper en zout
 300 gr kipfiletblokjes
 2 gele paprika's
 2 rode paprika's
 1 rode ui, fijngesnipperd
 1 rode peper, fijngehakt
 2 cm gember, geraspt
 1 mango, geschild en in blokjes
 100 ml water
 10 gr koriander, fijngehakt
Keukenbenodigdheden
 Spiesen
 Sauspan
 Grillpan of barbecue

Instructies

Bereidingswijze
1

Meng sojasaus, 2 el honing, 2 el olie, knoflook, een derde van het limoensap en de -rasp, peper en zout in een kom en marineer hierin de kipblokjes minimaal 30 minuten.

2

Snijd de paprika’s in blokjes. Rijg de kip met de paprika aan de prikkers en gril de spiesen in een grillpan óf op de barbecue in 8-10 minuten goudbruin. Keer de spiesen regelmatig.

3

Verhit voor de mangosalsa 1 el olie in een sauspan en fruit de rode ui 1 minuut aan. Voeg rode peper en gember toe en bak deze kort mee. Doe de helft van de mango samen met 3 el honing en het water bij de uien, breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten zachtjes sudderen, tot de mango zacht is.

4

Haal van het vuur, laat iets afkoelen en meng de rest van de mango, de rest van het limoensap en de -rasp en de koriander erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.

Kip-paprikaspiesen met mangosalsa

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.