Minestrone met mini fusilli

Minestrone soep

Vanavond is het tijd voor minestrone! Minestrone staat wereldwijd bekend als Italiaanse groentesoep. Het is een rijk gevulde soep die ook nog eens ontzettend lekker is. Combineer eindeloos met verschillende soorten groenten voor een interessant resultaat.

Onze minestrone is gevuld met courgette, rode ui, sperziebonen, erwten, citroen en knoflook. Een feestje voor je smaakpapillen! Wil jij het recept ook proberen? Check dan de ingrediënten en bereidingswijze hieronder en laat ons weten wat je ervan vond!

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd8 minutenKooktijd12 minutenTotale Tijd20 minuten

 1 rode ui
 1 courgette
 2 teentjes knoflook
 200 gr sperziebonen
 10 gr peterselie
 1 citroen, schoongeboend
 1 gr eetlepen olijfolie
 750 ml groente bouillon
 690 gr Grand'Italia Sugocasa Tradizionale
 200 gr Grand'Italia Mini Fusilli
 200 gr tuinerwten (diepvries)

1

Snijd de ui in ringen en de courgette in reepjes. Pers de tenen knoflook. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze.

2

Snijd de peterselie fijn en houd apart. Rasp de gele schil van de citroen, halveer de vrucht en pers hem uit.

3

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook. Voeg de sperziebonen toe en bak ze 2 min. mee.

4

Voeg de bouillon, Sugocasa Tradizionale en de Mini Fusilli toe en kook 4 min.

5

Voeg de tuinerwten, courgette, het citroenrasp en -sap toe en kook nog 4 min. Bestrooi met peterselie.

6

Varieer eens met 100% volkoren pasta, door de Mini Fusilli te vervangen door Mini Penne Integrali.

Ingrediënten

 1 rode ui
 1 courgette
 2 teentjes knoflook
 200 gr sperziebonen
 10 gr peterselie
 1 citroen, schoongeboend
 1 gr eetlepen olijfolie
 750 ml groente bouillon
 690 gr Grand'Italia Sugocasa Tradizionale
 200 gr Grand'Italia Mini Fusilli
 200 gr tuinerwten (diepvries)

Instructies

1

Snijd de ui in ringen en de courgette in reepjes. Pers de tenen knoflook. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze.

2

Snijd de peterselie fijn en houd apart. Rasp de gele schil van de citroen, halveer de vrucht en pers hem uit.

3

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook. Voeg de sperziebonen toe en bak ze 2 min. mee.

4

Voeg de bouillon, Sugocasa Tradizionale en de Mini Fusilli toe en kook 4 min.

5

Voeg de tuinerwten, courgette, het citroenrasp en -sap toe en kook nog 4 min. Bestrooi met peterselie.

6

Varieer eens met 100% volkoren pasta, door de Mini Fusilli te vervangen door Mini Penne Integrali.

Minestrone con Mini Fusilli

Meer inspiratie voor soepen? Bekijk hier nog veel meer heerlijke recepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.