Ontbijttaartje Rood Willem Blauw

Een fruitig en gezonde start van de dag, dat klinkt goed toch? Begin je dag met dit leuke ontbijttaartje. Het taartje heeft een bodem van havermout en is gevuld met volle kwark. Ga jij voor kwark van Campina of de plantaardige variatie op kwark van Alpro? Maak het taartje af met frambozen en blauwe bessen! Wil je zien hoe je dit gerecht zelf maakt? Bekijk dan de video onderaan deze pagina.

Bekijk hier ook de variant met mango en sinaasappel!

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd20 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd50 minuten

Ingrediënten
 100 gr havermout
 50 gr amandelmeel
 50 ml kokosolie
 1 el koek- en speculaaskruiden
 1 el Hero Appelstroop
 1 el boter
 4 el Hero Minder Zoet Aardbeien Jam
 4 el Campina volle milde kwark of Alpro Go On Naturel
 Verse frambozen
 Verse blauwe bessen
Keukenbenodigdheden
 4 bakvormpjes met uitneembare bodem (diameter ongeveer 10 cm)

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180˚C. Meng in een kom de havermout, het amandelmeel, de kokosolie, de koek- en speculaaskruiden en de appelstroop door elkaar met een lepel tot een stevig beslag.

2

Vet de bakvormpjes in met boter en vul deze met het havermoutmengsel, druk het mengsel goed aan.

3

Bak de taartjes 15 minuten op 180˚C en laat ze daarna goed afkoelen (ongeveer 30 minuten). Haal de taartjes uit de vorm en schep een eetlepel Hero Minder Zoet Aardbeien Jam op iedere bodem gevolgd door een eetlepel Campina volle milde kwark of Alpro Go On Naturel. Top de taartjes af met verse frambozen en blauwe bessen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 100 gr havermout
 50 gr amandelmeel
 50 ml kokosolie
 1 el koek- en speculaaskruiden
 1 el Hero Appelstroop
 1 el boter
 4 el Hero Minder Zoet Aardbeien Jam
 4 el Campina volle milde kwark of Alpro Go On Naturel
 Verse frambozen
 Verse blauwe bessen
Keukenbenodigdheden
 4 bakvormpjes met uitneembare bodem (diameter ongeveer 10 cm)

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180˚C. Meng in een kom de havermout, het amandelmeel, de kokosolie, de koek- en speculaaskruiden en de appelstroop door elkaar met een lepel tot een stevig beslag.

2

Vet de bakvormpjes in met boter en vul deze met het havermoutmengsel, druk het mengsel goed aan.

3

Bak de taartjes 15 minuten op 180˚C en laat ze daarna goed afkoelen (ongeveer 30 minuten). Haal de taartjes uit de vorm en schep een eetlepel Hero Minder Zoet Aardbeien Jam op iedere bodem gevolgd door een eetlepel Campina volle milde kwark of Alpro Go On Naturel. Top de taartjes af met verse frambozen en blauwe bessen.

Ontbijttaartje Rood Willem Blauw

Op zoek naar meer lekkere ontbijt recepten? Je vindt ze hier!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.