Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Oven gedroogde tomaten

Oven gedroogde tomaten

Gedroogde tomaten doen het goed bij vele gerechten. Nog lekkerder zijn deze tomaten die je zelf droogt. Gebruik kwalitatief goede tomaten en olijfolie en een aantal smaakmakers die je wel standaard in huis hebt en ga zelf aan de slag!

NiveauBeginner

Voorziet in1 Portie
Voorbereiding10 minutenKooktijd2 urenTotale Tijd2 uren 10 minuten

Ingrediënten
 750 gr troscherrytomaatjes
 1 el Carapelli olijfolie + olijfolie om de pot af te vullen
 1 tl zout
 1 tl suiker
 3 teentjes knoflook
 10 takjes verse tijm

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 120°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.

2

Halveer de cherrytomaten en leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat.

3

Besprenkel de tomaten met olijfolie en bestrooi ze vervolgens met zout en suiker. Pers de knoflook en verdeel deze samen met de tijm over de tomaten.

4

Plaats de bakplaat in het midden van de oven gedurende 2 uur om de tomaten te drogen.

5

Laat de tomaten afkoelen en bewaar ze vervolgens met de smaakmakers in een pot met een afsluitbare deksel. Vul de pot met olijfolie tot de tomaten onder de olie staan.

Ingrediënten

Ingrediënten
 750 gr troscherrytomaatjes
 1 el Carapelli olijfolie + olijfolie om de pot af te vullen
 1 tl zout
 1 tl suiker
 3 teentjes knoflook
 10 takjes verse tijm

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 120°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.

2

Halveer de cherrytomaten en leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat.

3

Besprenkel de tomaten met olijfolie en bestrooi ze vervolgens met zout en suiker. Pers de knoflook en verdeel deze samen met de tijm over de tomaten.

4

Plaats de bakplaat in het midden van de oven gedurende 2 uur om de tomaten te drogen.

5

Laat de tomaten afkoelen en bewaar ze vervolgens met de smaakmakers in een pot met een afsluitbare deksel. Vul de pot met olijfolie tot de tomaten onder de olie staan.

Oven gedroogde tomaten

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.