Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Pasta Pecorino met spekjes

pasta carbonara

Voor een heerlijke maaltijd hoef je niet lang in de keuken te staan. Deze pasta Pecorino met spekjes heb je binnen 20 minuten op tafel!

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 40 gr Pecorino (Italiaanse schapenkaas)
 40 gr Parmigiano Reggiano (Parmezaanse kaas)
 1 ui
 1 teentje knoflook
 10 gr platte peterselie
 Peper en zout
 500 gr tagliatelle all’uovo
 1 el olijfolie
 250 gr magere spekblokjes
 60 ml witte wijn
 2 eieren
 2 eidooiers, de eiwitten heb je niet nodig

Bereidingswijze
1

Rasp de Pecorino en de Parmigiano Reggiano. Snipper de ui en hak de knoflook en peterselie fijn.

2

Breng in een pan ruim water aan de kook met wat zout. Voeg de tagliatelle toe, roer goed door en kook 4 minuten. Giet de tagliatelle af, roer er een eetlepel olijfolie door en zet apart.

3

Bak de spekjes in een droge hapjespan in 5 minuten goudbruin en schep uit de pan. Zet de pan terug op het vuur en fruit in het vet van de spekjes de ui 2 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee. Blus af met de witte wijn en laat 1 minuut inkoken. Voeg de gebakken spekjes toe en zet het vuur laag.

4

Doe de pasta bij de spekjes en roer goed door. Klop de eieren en eidooiers los in een kommetje. Voeg het eiermengsel toe aan de pasta en roer er doorheen. Zorg dat de pan niet te heet is zodat de eieren niet gaan bakken maar mooi aan de pasta hechten. Roer vervolgens de Parmigiano en Pecorino door de pasta.

5

Breng de pasta op smaak met zwarte peper. Je hebt weinig tot geen zout nodig door het zout van de spekjes en kaas. Garneer met de gehakte peterselie.

Ingrediënten

Ingrediënten
 40 gr Pecorino (Italiaanse schapenkaas)
 40 gr Parmigiano Reggiano (Parmezaanse kaas)
 1 ui
 1 teentje knoflook
 10 gr platte peterselie
 Peper en zout
 500 gr tagliatelle all’uovo
 1 el olijfolie
 250 gr magere spekblokjes
 60 ml witte wijn
 2 eieren
 2 eidooiers, de eiwitten heb je niet nodig

Instructies

Bereidingswijze
1

Rasp de Pecorino en de Parmigiano Reggiano. Snipper de ui en hak de knoflook en peterselie fijn.

2

Breng in een pan ruim water aan de kook met wat zout. Voeg de tagliatelle toe, roer goed door en kook 4 minuten. Giet de tagliatelle af, roer er een eetlepel olijfolie door en zet apart.

3

Bak de spekjes in een droge hapjespan in 5 minuten goudbruin en schep uit de pan. Zet de pan terug op het vuur en fruit in het vet van de spekjes de ui 2 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee. Blus af met de witte wijn en laat 1 minuut inkoken. Voeg de gebakken spekjes toe en zet het vuur laag.

4

Doe de pasta bij de spekjes en roer goed door. Klop de eieren en eidooiers los in een kommetje. Voeg het eiermengsel toe aan de pasta en roer er doorheen. Zorg dat de pan niet te heet is zodat de eieren niet gaan bakken maar mooi aan de pasta hechten. Roer vervolgens de Parmigiano en Pecorino door de pasta.

5

Breng de pasta op smaak met zwarte peper. Je hebt weinig tot geen zout nodig door het zout van de spekjes en kaas. Garneer met de gehakte peterselie.

Pasta Pecorino met spekjes

Ben jij ook zo verzot op pasta? Bekijk dan snel het recept van onze pasta met broccoli, brie en zongedroogde tomaten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.