Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Pasta pestosalade met mango & spinazie

Pasta pestosalade

Pasta pesto, voor velen een favoriet! Probeer dit keer deze zomerse pasta pesto met mango en spinazie; een frisse salade die zowel lauwwarm als koud gegeten kan worden. Wil je het jezelf nu extra makkelijk maken? Bereid het grootste gedeelte van de ingrediënten, zoals de gepocheerde kip, al een dag eerder en bewaar ze afgedekt in de koelkast. Zo hoef je de salade de volgende dag alleen nog maar samen te stellen.

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 1 l kippenbouillon
 3 kipfilets
 360 gr penne
 1 potje pesto limone à 135 gr
 1 citroen, sap en rasp
 50 ml olijfolie extra vierge
 1 el honing
 1 mango, in blokjes
 2 gele paprika’s, in blokjes
 400 gr verse spinazie
 Zwarte peper

Bereidingswijze
1

Breng de kippenbouillon aan de kook en draai het vuur laag. Leg de kipfilets in de bouillon en laat 12-15 minuten pocheren met het deksel op de pan. Haal de kip uit de bouillon en snijd in plakjes.

2

Breng in een tweede pan ruim gezouten water aan de kook en kook de penne in 8 minuten beetgaar.

3

Roer voor de dressing de pesto los met het citroensap, de olijfolie en de honing. Meng de saus door de pasta en schep er voorzichtig de mango- en paprikablokjes doorheen.

4

Serveer de pasta op een bedje van spinazie en leg de gesneden kip erbovenop. Garneer met versgemalen zwarte peper en eventueel wat citroenrasp.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 l kippenbouillon
 3 kipfilets
 360 gr penne
 1 potje pesto limone à 135 gr
 1 citroen, sap en rasp
 50 ml olijfolie extra vierge
 1 el honing
 1 mango, in blokjes
 2 gele paprika’s, in blokjes
 400 gr verse spinazie
 Zwarte peper

Instructies

Bereidingswijze
1

Breng de kippenbouillon aan de kook en draai het vuur laag. Leg de kipfilets in de bouillon en laat 12-15 minuten pocheren met het deksel op de pan. Haal de kip uit de bouillon en snijd in plakjes.

2

Breng in een tweede pan ruim gezouten water aan de kook en kook de penne in 8 minuten beetgaar.

3

Roer voor de dressing de pesto los met het citroensap, de olijfolie en de honing. Meng de saus door de pasta en schep er voorzichtig de mango- en paprikablokjes doorheen.

4

Serveer de pasta op een bedje van spinazie en leg de gesneden kip erbovenop. Garneer met versgemalen zwarte peper en eventueel wat citroenrasp.

Pasta pestosalade met mango & spinazie

Op zoek naar meer inspiratie voor een heerlijke salade? Check hier nog meer lekkere recepten!

Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Uby no. 3 Colombard – Sauvignon 2020: Een heerlijk droge witte wijn die nét even anders dan anders is, een combinatie van Colombard en Sauvignon Blanc. Fris en rond tegelijk, met rijp fruit.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.