Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Preitaart met pangasiusfilet

Een hartige taart vinden wij minstens zo lekker als de zoete variant! In dit recept gaan wij voor een hartige preitaart met een vulling van pangasiusfilet, ricotta en erwten. De preitaart is goed gevuld waardoor deze perfect is als avondmaaltijd.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd1 uurTotale Tijd1 uur 15 minuten

Ingrediënten
 2 grote preien
 100 gr ricotta
 Peper en zout
 3 tl kerrie
 1 citroen, rasp en sap
 300 gr pangasiusfilet
 5 eieren
 100 gr erwten
 2 pakjes filodeeg (20 vellen)
Extra keukenbenodigdheden
 Springvorm (28 cm)

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de preien schoon en snijd ze in dunne halve ringen.

2

Meng in een kom ricotta, peper, zout, kerrie, 1 tl citroenrasp en 1 tl citroensap door elkaar.

3

Snijd de pangasiusfilet in kleine blokjes. Meng de eieren door het ricottamengsel. Voeg de pangasiusblokjes, prei en erwten toe aan het mengsel.

4

Bedek een springvorm met bakpapier. Haal de vellen filodeeg uit elkaar en bekleed de bodem en de randen van de springvorm. Zorg er voor dat vellen elkaar overlappen. Deeg dat over de randen heen valt, mag blijven hangen en kan later over de taart heen worden gevouwen. Bewaar 3 vellen filodeeg voor de bovenkant.

5

Verspreid de preivulling over de bodem van de springvorm. Bekleed de bovenkant van de taart met filodeeg en vouw de randen naar binnen. Plaats de taart voor 40-60 min. in de oven.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 grote preien
 100 gr ricotta
 Peper en zout
 3 tl kerrie
 1 citroen, rasp en sap
 300 gr pangasiusfilet
 5 eieren
 100 gr erwten
 2 pakjes filodeeg (20 vellen)
Extra keukenbenodigdheden
 Springvorm (28 cm)

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de preien schoon en snijd ze in dunne halve ringen.

2

Meng in een kom ricotta, peper, zout, kerrie, 1 tl citroenrasp en 1 tl citroensap door elkaar.

3

Snijd de pangasiusfilet in kleine blokjes. Meng de eieren door het ricottamengsel. Voeg de pangasiusblokjes, prei en erwten toe aan het mengsel.

4

Bedek een springvorm met bakpapier. Haal de vellen filodeeg uit elkaar en bekleed de bodem en de randen van de springvorm. Zorg er voor dat vellen elkaar overlappen. Deeg dat over de randen heen valt, mag blijven hangen en kan later over de taart heen worden gevouwen. Bewaar 3 vellen filodeeg voor de bovenkant.

5

Verspreid de preivulling over de bodem van de springvorm. Bekleed de bovenkant van de taart met filodeeg en vouw de randen naar binnen. Plaats de taart voor 40-60 min. in de oven.

Preitaart met pangasiusfilet

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.