Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Quesadilla’s met garnalen en jalapeños

Quesadilla’s met garnalen en jalapeños

Deze spicy quesadilla’s bak je heerlijk krokant en goudbruin in de koekenpan. De goedgevulde quesadilla is ideaal als avondmaaltijd, maar kan in kleinere stukjes ook geserveerd worden als borrelhapje. Jalapeños te pittig? Vervang dan door groene paprika.

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 1 grote witte ui
 4 el zonnebloemolie
 150 gr garnalen
 1,50 tl cajunkruiden
 10 gr koriander
 4 tortilla's XL
 250 gr Bieze Coleslaw rauwkost
 30 gr jalapeños, in ringen
 100 gr geraspte oude kaas
 1 limoen

Bereidingswijze
1

Snijd de ui in dunne ringen. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de uien zacht en bruin. Haal de uien uit de pan en zet apart.

2

Verhit 1 el olie in dezelfde pan en bak de garnalen met de cajunkruiden in ongeveer 3 min. gaar. Snijd ondertussen de koriander fijn.

3

Leg 1 tortilla klaar en verdeel hier de helft van de Coleslaw rauwkost overheen. Beleg de tortilla met de helft van de ui, garnalen, jalapeños, koriander en kaas. Leg er een tweede tortilla bovenop.

4

Verhit 1 el olie in een pan en bak de tortilla in 3 à 4 min. goudbruin aan één kant op middelhoog vuur. Draai de tortilla om en bak de andere kant in ongeveer 3 min. goudbruin.

5

Herhaal dit met de andere tortilla’s.

6

Snijd de quesadilla’s in partjes en serveer met limoen en extra Coleslaw rauwkost.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 grote witte ui
 4 el zonnebloemolie
 150 gr garnalen
 1,50 tl cajunkruiden
 10 gr koriander
 4 tortilla's XL
 250 gr Bieze Coleslaw rauwkost
 30 gr jalapeños, in ringen
 100 gr geraspte oude kaas
 1 limoen

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de ui in dunne ringen. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de uien zacht en bruin. Haal de uien uit de pan en zet apart.

2

Verhit 1 el olie in dezelfde pan en bak de garnalen met de cajunkruiden in ongeveer 3 min. gaar. Snijd ondertussen de koriander fijn.

3

Leg 1 tortilla klaar en verdeel hier de helft van de Coleslaw rauwkost overheen. Beleg de tortilla met de helft van de ui, garnalen, jalapeños, koriander en kaas. Leg er een tweede tortilla bovenop.

4

Verhit 1 el olie in een pan en bak de tortilla in 3 à 4 min. goudbruin aan één kant op middelhoog vuur. Draai de tortilla om en bak de andere kant in ongeveer 3 min. goudbruin.

5

Herhaal dit met de andere tortilla’s.

6

Snijd de quesadilla’s in partjes en serveer met limoen en extra Coleslaw rauwkost.

Quesadilla’s met garnalen en jalapeños

Tip: Geen fan van koriander? Vervang dit dan door peterselie.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.