Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Quiche met ricotta, tomaten en geitenkaas

Quiche met ricotta, tomaten en geitenkaas

Een quiche is altijd goed! Wij vullen deze hartige taart met ricotta, vrolijk gekleurde cherrytomaten en courgette, afgetopt met geitenkaas. De quiche kan zowel warm als koud geserveerd worden. Stukje over? Heerlijk als lunch voor de volgende dag.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd50 minutenTotale Tijd1 uur

Ingrediënten
 1 rol kant-en-klaar deeg voor hartige taart
 300 gr cherrytomaten in verschillende kleuren
 ½ courgette
 4 eieren
 150 ml kookroom
 200 gr ricotta
 4 el honing
 2 takjes tijm
 Zout en peper
 80 gr walnoten
 100 gr geitenkaas
 50 gr rucola
 Sap van ½ citroen
 1 el balsamico azijn
Extra keukenbenodigdheden
 Quichevorm (of springvorm)

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een quichevorm (of springvorm) in en bekleed met het hartige taartdeeg.

2

Snijd de cherrytomaten in achten. Halveer de courgette over de lengte en snijd in dunne plakjes.

3

Klop de eieren los met de kookroom, ricotta, honing en de blaadjes van de takjes tijm. Breng op smaak met zout en peper.

4

Meng de cherrytomaten, courgette en walnoten en verdeel over het hartige taartdeeg. Giet hier het eiermengsel overheen. Verkruimel de helft van de geitenkaas over de quiche. Bak de quiche in 50 min. gaar in het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als de bovenkant te snel bruin kleurt.

5

Maak ondertussen de rucola aan met het citroensap en de balsamico azijn.

6

Haal de quiche uit de oven. Laat even afkoelen. Verkruimel de rest van de geitenkaas over de quiche.

7

Snijd de quiche in punten en serveer met de rucolasalade.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 rol kant-en-klaar deeg voor hartige taart
 300 gr cherrytomaten in verschillende kleuren
 ½ courgette
 4 eieren
 150 ml kookroom
 200 gr ricotta
 4 el honing
 2 takjes tijm
 Zout en peper
 80 gr walnoten
 100 gr geitenkaas
 50 gr rucola
 Sap van ½ citroen
 1 el balsamico azijn
Extra keukenbenodigdheden
 Quichevorm (of springvorm)

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een quichevorm (of springvorm) in en bekleed met het hartige taartdeeg.

2

Snijd de cherrytomaten in achten. Halveer de courgette over de lengte en snijd in dunne plakjes.

3

Klop de eieren los met de kookroom, ricotta, honing en de blaadjes van de takjes tijm. Breng op smaak met zout en peper.

4

Meng de cherrytomaten, courgette en walnoten en verdeel over het hartige taartdeeg. Giet hier het eiermengsel overheen. Verkruimel de helft van de geitenkaas over de quiche. Bak de quiche in 50 min. gaar in het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als de bovenkant te snel bruin kleurt.

5

Maak ondertussen de rucola aan met het citroensap en de balsamico azijn.

6

Haal de quiche uit de oven. Laat even afkoelen. Verkruimel de rest van de geitenkaas over de quiche.

7

Snijd de quiche in punten en serveer met de rucolasalade.

Quiche met ricotta, tomaten en geitenkaas

Fan van quiches? Bekijk ook deze varianten.

Quiche met ricotta, tomaten en geitenkaas

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.