Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
1
Zorg ervoor dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 190°C en verdeel cakevormpjes over een (muffin)bakplaat.
2
Smelt 50 gr boter in een steelpan. Haal van het vuur en voeg hier 60 gr patentbloem, 60 gr suiker en een snufje zout aan toe. Meng alles goed door elkaar en zet het crumble deeg apart.
3
Snijd de aardbeien in stukjes en zet apart. Meng de overige patentbloem met een snuf zout en bakpoeder en zet apart.
4
Meng de rest van de suiker met de basterdsuiker en 70 gr boter en mix dit kort tot een geheel. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix totdat ze zijn opgenomen in het beslag. Voeg het vanille-extract, de citroenrasp, karnemelk en zure room toe en mix dit op lage snelheid door het beslag. Voeg vervolgens de overige patentbloem met bakpoeder toe en mix totdat dit is opgenomen. Spatel de aardbeien door het beslag.
5
Vul de cakevormpjes met het beslag en strooi in het midden van iedere muffin een kleine hoeveelheid crumble. Druk dit licht aan.
6
Plaats de muffins iets onder het midden in de oven en bak in ongeveer 20 min. gaar.
Aardbei crumble muffins
Aardbei crumble muffins
Aardbei crumble muffins
Aardbei crumble muffins

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Desserts & gebak
Cuisine
Amerikaans
Diëten
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via