Chocolade Pretzel Popcorn Knoflook Parmezaan Popcorn
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Chocolade-pretzel popcorn & knoflook-Parmezaan popcorn

Zoet of zout, wat eet jij het liefst? Allebei kan natuurlijk ook! Wij hebben twee heerlijke variaties met popcorn bedacht. De variant met zoute pretzels en chocolade is de perfecte mix tussen zout en zoet. Liever hartig? Ga dan voor de popcorn met knoflook en Parmezaanse kaas.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept chocolade-pretzel popcorn & knoflook-parmezaan popcorn

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm 2/3e zonnebloemolie in een pan met dikke bodem. Voeg de popcorn maïs toe en leg de deksel op de pan. Wacht tot de maïs begint te poffen. Haal de pan van het vuur zodra de maïs gepoft is.
2
Meng in één kom het zeezout en de zoute pretzels met de helft van de popcorn. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Verdeel de gesmolten chocolade voorzichtig over de popcorn.
3
Verhit de overige zonnebloemolie in een pan en voeg hier de knoflookpoeder en gedroogde tijm aan toe. Verwarm 1 min. en verdeel de olie vervolgens samen met de Parmezaanse kaas over de andere helft van de popcorn.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Noten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via