In samenwerking met:
Fishburger
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Fishburger

Er gaat niets boven een zelfgemaakte fishburger! Deze burgertjes zijn in een handomdraai te maken en helemaal naar wens samen te stellen na het grillen op de bakplaat. Natuurlijk is variëren in groenten eindeloos, maar ook zeker in de vis die verwerkt wordt in de burger zelf.

Op zoek naar een bakplaat voor jouw gezellige zomeravond? Bekijk het assortiment bakplaten bij Blokker.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept fishburger

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
2
Zet de bakplaat aan om op te warmen, dit heeft wat tijd nodig. Meng ondertussen de gegaarde zalm en aardappelpuree in een kom. Hak de takjes dille fijn en voeg toe aan het zalm aardappelmengsel. Meng tot een mooi geheel en maak op smaak met peper en zout.
3
Vorm burgers van dit mengsel ter grootte van een hamburgerbroodje. Zet de burgers in de koelkast. Snijd de tomaat in plakjes. Was vervolgens de sla en haal de blaadjes sla los.
4
Snijd de hamburgerbroodjes door en toast de binnenzijde kort op de bakplaat. Bak ook de fishburgers op de bakplaat gedurende 4 tot 5 minuten goudbruin per kant.
5
Besmeer de bodem van de hamburgerbroodjes met een eetlepel remoulade saus. Leg vervolgens de plakjes tomaat op de broodjes, gevolgd door blaadjes kropsla. Leg nu de fishburger op het broodje, top af met een klein beetje extra remoulade saus.

Tip: Zin in een andere vissoort? Kies voor makreel, tonijn of krab.

Meer recepten op de bakplaat

Je kunt de bakplaat gebruiken voor veel verschillende gerechten. Van ‘fried rice’ tot zalm teriyaki en varkenshaas saltimbocca. Een gezellige avond gegarandeerd!

Luccarelli_puglia_wijn
Wijntip van Yves

Rosé

Deze zomer eens lekker variëren met wat je op de bbq klaar maakt? Dan is een heerlijke visburger een topidee! Natuurlijk drink je daar ook een lekkere rosé bij. De Luccarelli rosato is een prachtige bleke rosé uit het Italiaanse Puglia, gemaakt van de lokale Negroamaro druif. De wijn barst van het elegante rode fruit als bosaardbei en rijpe framboos. Sappig en rond qua smaak. Met de code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij Vanouds de Zwaan.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Vis
  • Melk
  • Ei
  • Gluten
  • Mosterd
  • Sesamzaad

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Balans
Soort
Burgers
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via