In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Loaded fries met bruine bonenstoof

Jouw standaard frietje naar een hoger niveau tillen? Dan is dit recept voor jou! Deze loaded fries geven jouw friet namelijk een mega lekkere twist! Je oude vertrouwde knapperige frietjes, maar dan met smaakvolle bruine bonen stoof eroverheen. Simpel, snel, maar o zo lekker! Dat is nog eens next-level comfortfood!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept loaded fries met bruine bonenstoof

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Meng de olie met de friet. Bak de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking in de airfryer. Bestrooi met zout.
2
Pel en snijd de rode ui in ringen. Meng de ui met de suiker, azijn en een snufje zout. Schenk hier wat kokend water bij tot de uien net onder staan. Dek af en laat 10 min. staan.
3
Verwarm de bruine bonen in stoof volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Snijd de peterselie fijn en meng met de mayonaise. Breng op smaak met peper.
5
Verdeel de frietjes over de borden. Schep de bonenstoof en augurkblokjes erover. Giet de uien af en leg ze op de bonenstoof. Schep de mayonaise ernaast en garneer met bieslook.

Loades fries: next level friet!

Misschien heb je het wel eens voorbij horen komen: loaded fries. Een van de trends van dit moment. Je ziet ze dan ook allang niet alleen meer op social mediakanalen zoals TikTok en Instagram verschijnen, ook veel hippe horecagelegenheden zetten ze tegenwoordig maar al te graag op de kaart. Maar wat zijn loaded fries nou precies en wat maakt ze zo ontzettend populair?

Wat zijn loaded fries?

De naam loaded fries geeft zijn betekenis natuurlijk al wel een beetje weg. Het is eigenlijk niet meer dan een klassiek frietje, maar dan opgefleurd met een heleboel lekkere toppings. Waar de loaded fries ooit zijn ontstaan is niet precies duidelijk, maar vermoedelijk waren het Amerikaanse creatieve chefs die begonnen te experimenteren met deze hippe vorm van friet.

Hoe maak je loaded fries?

Maar hoe maak je die loaded fries nou? Goed nieuws, want dat is helemaal niet zo moeilijk! We leggen het je graag uit:

  • Allereerst bak je de frietjes zoals je dat gewend bent. Dat kan in de oven, airfryer of frituurpan.
  • Terwijl de frietjes aan het bakken zijn heb je tijd om de toppings voor te bereiden. Snijd bijvoorbeeld de groenten, verwarm de toppings die je warm wil hebben (bijvoorbeeld de BOON bruine bonenstoof) en zet de sauzen klaar.
  • Zodra de frietjes klaar zijn kan je ze gaan ‘loaden’ met jouw favoriete toppings. Eventueel kan je er daarna nog kaas overheen strooien en het geheel nog weer even in de oven zetten om te laten smelten.

En dan zijn je loaded fries alweer klaar. Simpel, snel, maar o zo lekker!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via