Pittige pepperoni pizza
Niveau
Beginner
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pittige pepperoni pizza

Pepperoni is een scherpe variant van salami. Deze pizza is komen overwaaien uit de Verenigde Staten en is dus geen echte Italiaanse klassieker. De pizza is gemaakt met een gemakkelijke, pittige tomatensaus van chilivlokken en tomatenblokjes en is naast pepperoni belegd met bimi en romige mozzarella.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pittige pepperoni pizza

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
9 min
Totale tijd
34 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220ºC. Verhit 2/3 van de olijfolie in een koekenpan, voeg de chilivlokken toe en bak 1 à 2 min. op laag vuur. Schenk de tomatenblokjes erbij en roer de oregano erdoorheen. Draai het vuur hoog en laat in 15 à 20 min. inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout.
2
Breng een pan water aan de kook en kook de bimi in 4 à 6 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
3
Verdeel de saus over de pizzabodems. Beleg met plakjes pepperoni en de bimi. Snijd de mozzarella in stukjes en leg op de pizza.
4
Bak de pizza’s in 8 à 9 min. krokant in de oven. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes en garneer de pizza’s met basilicum en de overige olijfolie.
Qvid_primitivo_wijn
Wijntip van Yves

Welke wijn bij pizza pepperoni: Primitivo

Deze pittige pizza gaat heerlijk samen met een rijke, zwoele rode wijn. Wat is er dan beter dan primitivo!

De QVID Primitivo van Giustini heeft heerlijk zondoorstoofd rood fruit en weinig tannines. Het kleine zoete randje in de wijn past perfect bij de pittige chili flakes op de pizza. Schenk de wijn licht gekoeld. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Wat voor vlees is pepperoni?

Pepperoni is een pittige, gerijpte worst die traditioneel gemaakt wordt van varkensvlees. Het is een populaire topping voor vele pizza recepten en heeft een karakteristieke kruidige smaak door toevoeging van paprikapoeder, rode peper en knoflook.

Wat is het verschil tussen pepperoni en salami?

Pepperoni is een pittige, gerijpte worst gemaakt van varkensvlees en gekruid met paprika, rode peper en knoflook. Salami is een fijnere worst van Italiaanse afkomst die gemaakt kan worden van varkensvlees, rundvlees of een combinatie van beide en op smaak wordt gebracht met kruiden en specerijen zoals knoflook en venkelzaad.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Italiaans
Soort
Pizza
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via