Stromboli
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Stromboli

Liefhebbers van de Italiaanse keuken kunnen hun hart ophalen bij stromboli: een opgerolde pizza afkomstig uit Amerika. Waar bij calzone het pizzadeeg wordt dubbelgeklapt, wordt bij deze variant het deeg van de pizza opgerold. Een gerecht wat zich goed leent om restjes groenten en beleg zoals Parmezaanse kaas, bacon of salami in te verwerken.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept stromboli

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
2
Snijd de champignons in dunne plakjes en de paprika in reepjes. Snijd de courgette in plakjes en halveer ze. Dep de paprika droog met keukenpapier. Verdeel de tomatensaus over het pizzadeeg en laat 3 cm van de randen vrij.
3
Beleg vervolgens met plakjes ham, de gesneden groenten en geraspte kaas. Verdeel 2/3 tl oregano over het geheel.
4
Vouw de korte zijdes van het deeg naar binnen. Rol de lange zijdes van stromboli strak op. Druk de naad goed aan en leg de naad naar beneden.
5
Klopt het ei los en bestrijk het deeg met het geklopte ei. Bestrooi met peper en de overige oregano.
6
Bak de stromboli 20 min. in de oven tot deze goudbruin kleurt. Laat 5 tot 10 min. staan en snijd de rol in plakken met een brood- of kartelmes.
Wijntip van Yves

Sussumanielo

Bij stromboli mag je best een beetje speelse wijn inzetten. Niet te serieus en zwaar, maar toch met voldoende tegenspel. De Velarino Sussumanielo lijkt mij de perfecte wijn hierbij. Het zuid Italiaanse druivenras sussumanielo is aan een tweede leven begonnen. 20 jaar bijna uitgestorven, maar nu de op één na populairste druif van Puglia. Stoer, kruidig en warm. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via