tacos met krokante avocado
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Taco’s met krokante avocado uit de airfryer

In dit recept vullen we taco’s met heerlijk krokant gebakken avocado uit de airfryer. Door de avocado te paneren krijgt deze een krokante buitenkant met een fluweelzachte binnenkant. De aioli voegt extra smaak toe aan het geheel, maar varieer ook eens met pittige, groene salsa of pico de gallo in plaats van de aioli.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept taco’s met krokante avocado uit de airfryer

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de airfryer voor op 180˚C. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Pel de schil van de avocado en snijd het vruchtvlees in lange plakken.
2
Verdeel de bloem, het ei en paneermeel over drie verschillende borden. Klop het ei los en breng het paneermeel op smaak met peper en zout.
3
Haal de reepjes avocado eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel. Bak de avocadoreepjes in 10 min. krokant in de airfryer.
4
Verdeel de rauwkost over een schaal en meng met ½ van de aioli. Grill de tortilla’s kort in een droge grillpan aan beide kanten. Vul de tortilla’s met de rucola, rauwkost en krokante avocado. Ris de blaadjes koriander van de takjes en garneer de tortilla’s met koriander en overige aioli.
5
Snijd de limoen in partjes en serveer deze bij de taco’s.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via