In samenwerking met:
Truffel Ravioli Met Witte Asperges 02
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Truffel ravioli met witte asperges

Truffel liefhebbers opgelet, we hebben een goddelijk recept voor je! Een lekker makkelijk recept met witte asperges, truffel ravioli en tartufo pastasaus. Natuurlijk mag de Parmezaanse kaas on top niet ontbreken. Genieten geblazen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept truffel ravioli met witte asperges

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Schil de witte asperges, snijd 2 cm van de onderkant en gooi dit weg. Snijd de rest in stukken van 3 cm. Halveer de courgette over de lengte en snijd in halve maantjes. Hak de platte peterselie fijn.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de asperges in 7 min. beetgaar. Haal uit de pan en kook de truffel ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking in het vocht van de asperges. Giet af.
3
Verhit een pan met de olijfolie en bak de courgette en asperges 5 min. Voeg de pastasaus, het water, truffelravioli en de helft van de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de aspergepasta over de borden en verdeel de Parmezaanse kaas erover. Garneer met de rest van de peterselie.

Tip: lekker met uitgebakken ontbijtspek als het gerecht niet vegetarisch hoeft te zijn.

Koken met ravioli

Ravioli is een soort gevulde pasta die bestaat uit dunne deegvellen die worden gevuld met een mengsel van vlees, kaas, groenten, kruiden of een combinatie daarvan. De deegvellen worden meestal gemaakt van bloem, eieren en water, hoewel er variaties kunnen zijn afhankelijk van de plek waar je bent en natuurlijk jouw wensen qua smaak.

Het proces van het maken van ravioli omvat het uitrollen van het pastadeeg tot dunne vellen, het plaatsen van kleine hoeveelheden vulling op een van de vellen, het bedekken met een ander vel en vervolgens het afdichten van de randen om kleine deegzakjes te vormen. Traditioneel worden de randen van de ravioli met een vork dichtgedrukt om ze dicht te maken, maar sommige koks gebruiken ook speciale ravioli-vormen om ze te maken.

Ravioli kan worden gekookt door ze te koken in kokend water, meestal duurt dit maar een paar minuten tot ze drijven en het deeg gaar is. Ze kunnen vervolgens worden geserveerd met een saus naar keuze, zoals tomatensaus, boter en salie, roomsaus, pesto of bolognese saus. Ravioli is een populair gerecht in de Italiaanse keuken en wordt vaak gegeten als hoofdgerecht. Denk aan een ravioli met pompoen of ravioli ovenschotel met chorizo.

Met ravioli kan je eindeloos variëren. Kies ervoor om ravioli helemaal zelf te maken of ga voor een kant-en-klare ravioli. Kies vervolgens je favoriete saus en ingrediënten en ga aan de slag! Een aantal lekkere recepten zijn deze ravioli stoofvlees met tomatenbouillon. Perfect voor een uitgebreid diner in het weekend en het kost je helemaal niet veel tijd! Ook heerlijk van smaak is de ravioli met knoflookspinazie en hazelnotenboter.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via