Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Seacuterie borrelplank

Seacuterie borrelplank

Zin in een uitgebreide borrelplank? Ga dan eens voor een charcuterie maar dan met vis, een seacuterie! De gerookte smaak van de smoked Dutch Yellowtail is heerlijk op een stukje brood. Combineer met kruidenkaas, avocado, augurkjes en zeewiersalade voor de complete smaaksensatie.

Dutch Yellowtail wordt duurzaam geproduceerd, zonder antibiotica of vaccins, met 100% groene energie; een mooi alternatief voor bedreigde soorten als blauwvintonijn of zwaardvis. Behalve duurzaamheid en milieu, staat respect voor de vis bij Kingfish Zeeland centraal. De Dutch Yellowtail is een hoogwaardige vis die op verschillende wijze geserveerd kan worden, als sashimi, gerookt, gebakken of gegrild als een filet of hele vis. Kijk voor meer informatie op de website.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenTotale Tijd10 minuten

Ingrediënten
 1 pakje smoked Dutch Yellowtail
 1 bruin rustiek afbakbrood
 1 avocado
 ½ bos radijsjes
 1 limoen
 1 citroen
 100 gr mini augurk
 125 gr zeewiersalade
 100 gr kapperappeltjes
 150 gr roomkaas met kruiden
 ½ bosje tuinkers
 2 el mierikswortel
 1 el grof zeezout

Bereidingswijze
1

Haal de vis uit de verpakking en leg in het midden van een grote plank.

2

Bak het brood zoals aangegeven op de verpakking. Gril eventueel na het bakken even in een grillpan met knoflookolie voor extra knapperigheid en smaak.

3

Snijd de avocado in plakken. Snijd de radijsjes doormidden. Snijd de limoen en citroen in partjes.

4

Serveer de mini augurken, zeewiersalade en kapperappeltjes in aparte schaaltjes. Verdeel het brood, avocado, radijs, citroen en limoen en overige ingrediënten over de plank.

Tip: Vul de borrelplank aan met flatbread en crackers

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 pakje smoked Dutch Yellowtail
 1 bruin rustiek afbakbrood
 1 avocado
 ½ bos radijsjes
 1 limoen
 1 citroen
 100 gr mini augurk
 125 gr zeewiersalade
 100 gr kapperappeltjes
 150 gr roomkaas met kruiden
 ½ bosje tuinkers
 2 el mierikswortel
 1 el grof zeezout

Instructies

Bereidingswijze
1

Haal de vis uit de verpakking en leg in het midden van een grote plank.

2

Bak het brood zoals aangegeven op de verpakking. Gril eventueel na het bakken even in een grillpan met knoflookolie voor extra knapperigheid en smaak.

3

Snijd de avocado in plakken. Snijd de radijsjes doormidden. Snijd de limoen en citroen in partjes.

4

Serveer de mini augurken, zeewiersalade en kapperappeltjes in aparte schaaltjes. Verdeel het brood, avocado, radijs, citroen en limoen en overige ingrediënten over de plank.

Tip: Vul de borrelplank aan met flatbread en crackers

Seacuterie borrelplank

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.