Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Snelle quesadilla met Italiaanse vulling

Snelle tortilla's met parmaham en mozarella

Deze heerlijke quesadilla is in een handomdraai gemaakt. Dankzij de ingrediënten, zoals parmaham, olijven en mozzarella, waan je je even in Italië. De tortilla’s zijn ook leuk om in kleine stukjes te snijden en te serveren bij een borrel.

Bekijk ook de video op onze Instagram om te zien hoe we de quesadilla hebben gemaakt!

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd15 minuten

Ingrediënten
 4 tortilla's
 8 el tomatensaus
 4 tl Italiaanse kruiden
 Peper en zout
 8 plakken parmaham
 4 handjes rucola
 8 snoeptomaten, doormidden gesneden
 4 el zwarte olijven, in plakjes
 2 bollen mozzarella, in plakjes
 1 el olie

Bereidingswijze
1

Leg de tortilla op een snijplank en vouw deze voorzichtig in kwartjes zodat je 4 vouwlijnen krijgt. Snijd met een mes 1 vouwlijn vanuit het midden naar de buitenkant open. Dit zorgt ervoor dat de tortilla makkelijk te vouwen is zodra deze belegd is.

2

Smeer vervolgens de tortilla in met een dun laagje tomatensaus. Zorg dat je ongeveer 2 cm van de rand niet besmeert. Breng de tomatensaus op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout. Leg op het eerste kwart vanaf de ingesneden vouwlijn 2 plakken parmaham. Leg op het volgende kwart 1 handje rucola en 2 tomaatjes. Beleg het 3e deel met 1 el zwarte olijven en het laatste deel met de helft van de mozzarella plakjes.

3

Vouw de eerste kwart met parmaham over de rucola heen. Vouw vervolgens de opgevouwen parmaham en rucola zijde over de olijven en herhaal dit ook bij de laatste zijde.

4

Verhit de olie in een koekenpan en bak op laag vuur de tortilla goudbruin in 3 min. Draai de tortilla om en bak ook de andere kant 3 min. Serveer de tortilla warm.

Ingrediënten

Ingrediënten
 4 tortilla's
 8 el tomatensaus
 4 tl Italiaanse kruiden
 Peper en zout
 8 plakken parmaham
 4 handjes rucola
 8 snoeptomaten, doormidden gesneden
 4 el zwarte olijven, in plakjes
 2 bollen mozzarella, in plakjes
 1 el olie

Instructies

Bereidingswijze
1

Leg de tortilla op een snijplank en vouw deze voorzichtig in kwartjes zodat je 4 vouwlijnen krijgt. Snijd met een mes 1 vouwlijn vanuit het midden naar de buitenkant open. Dit zorgt ervoor dat de tortilla makkelijk te vouwen is zodra deze belegd is.

2

Smeer vervolgens de tortilla in met een dun laagje tomatensaus. Zorg dat je ongeveer 2 cm van de rand niet besmeert. Breng de tomatensaus op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout. Leg op het eerste kwart vanaf de ingesneden vouwlijn 2 plakken parmaham. Leg op het volgende kwart 1 handje rucola en 2 tomaatjes. Beleg het 3e deel met 1 el zwarte olijven en het laatste deel met de helft van de mozzarella plakjes.

3

Vouw de eerste kwart met parmaham over de rucola heen. Vouw vervolgens de opgevouwen parmaham en rucola zijde over de olijven en herhaal dit ook bij de laatste zijde.

4

Verhit de olie in een koekenpan en bak op laag vuur de tortilla goudbruin in 3 min. Draai de tortilla om en bak ook de andere kant 3 min. Serveer de tortilla warm.

Snelle tortilla met Italiaanse vulling
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

La Mura Pinot Grigio.

Het zonnige, warme Sicilië zorgt voor zoet wit fruit in deze pinot grigio, zoals meloen en peer. Heerlijk in samenspel met het zoute van de parmaham.

Met code EAT10 bestel je hem nu hier met 10% korting bij Vanouds de Zwaan.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.