Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Speculaas appeltaart

Een lekker stukje warme appeltaart, wie is daar nou niet gek op?! In dit recept gaan wij voor een speculaas appeltaart met een heerlijke, knapperige rand. Deze taart is helemaal niet moeilijk om zelf te maken en onwijs lekker!

NiveauGemiddeld

Voorziet in8 Porties
Voorbereiding35 minutenKooktijd45 minutenTotale Tijd3 uren 20 minuten

Ingrediënten
 400 gr zelfrijzend bakmeel
 2 el speculaaskruiden
 ½ tl zout
 250 gr bruine suiker
 3 eieren
 250 gr ongezouten roomboter, in blokjes
 300 gr amandelspijs
 1 citroen, sap en rasp
 1 kg appels, geschild en in kleine blokjes
 ½ pot Hero Minder Zoet Abrikozenjam
 50 gr geschaafde amandel, fijngehakt
Keukenbenodigdheden
 Springvorm van 24 cm doorsnede, ingevet

Bereidingswijze
1

Meng het zelfrijzend bakmeel, de speculaaskruiden, zout en suiker in een grote kom. Voeg 1 ei en de roomboter toe en kneed dit kort tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en leg 2 uur in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 180˚C. Meng de amandelspijs met 1 ei en de rasp van 1 citroen. Meng vervolgens de appelblokjes met het citroensap, 4 el abrikozenjam en de amandelen.

3

Haal het deeg uit de koelkast. Rol van het deeg 2 plakken van ongeveer ½ cm dik. Bekleed de springvorm met één plak deeg en laat het deeg over de rand van de springvorm hangen. Verdeel de amandelspijs over de bodem en druk goed aan. Schep de appelblokjes op de amandelspijs.

4

Dek de taart af met de tweede plak deeg, druk de randjes goed op elkaar en snijd overtollig deeg af. Gebruik eventueel overgebleven deeg om extra decoraties te maken met koekvormpjes. Bestrijk de taart met het laatste geklopte ei.

5

Bak de speculaas appeltaart 45 min. in de oven.

Ingrediënten

Ingrediënten
 400 gr zelfrijzend bakmeel
 2 el speculaaskruiden
 ½ tl zout
 250 gr bruine suiker
 3 eieren
 250 gr ongezouten roomboter, in blokjes
 300 gr amandelspijs
 1 citroen, sap en rasp
 1 kg appels, geschild en in kleine blokjes
 ½ pot Hero Minder Zoet Abrikozenjam
 50 gr geschaafde amandel, fijngehakt
Keukenbenodigdheden
 Springvorm van 24 cm doorsnede, ingevet

Instructies

Bereidingswijze
1

Meng het zelfrijzend bakmeel, de speculaaskruiden, zout en suiker in een grote kom. Voeg 1 ei en de roomboter toe en kneed dit kort tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en leg 2 uur in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 180˚C. Meng de amandelspijs met 1 ei en de rasp van 1 citroen. Meng vervolgens de appelblokjes met het citroensap, 4 el abrikozenjam en de amandelen.

3

Haal het deeg uit de koelkast. Rol van het deeg 2 plakken van ongeveer ½ cm dik. Bekleed de springvorm met één plak deeg en laat het deeg over de rand van de springvorm hangen. Verdeel de amandelspijs over de bodem en druk goed aan. Schep de appelblokjes op de amandelspijs.

4

Dek de taart af met de tweede plak deeg, druk de randjes goed op elkaar en snijd overtollig deeg af. Gebruik eventueel overgebleven deeg om extra decoraties te maken met koekvormpjes. Bestrijk de taart met het laatste geklopte ei.

5

Bak de speculaas appeltaart 45 min. in de oven.

Speculaas appeltaart

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.