Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Steak tartare

Deze simpele klassieker is een plaatje om naar te kijken! Het gerecht bevat verschillende texturen en smaakcombinaties van zoet, zuur en zout. De gebakken kapperappeltjes zorgen voor een lekkere umami smaak. Ideaal als lunch of voorgerecht.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 200 gr biefstuk
 2 el dijon mosterd
 1 tl zout
 ½ tl vers gemalen zwarte peper
 12 kapperappeltjes
 2 el zonnebloemolie
 1 klein stokbrood
 1 friszure appel
 4 mini augurken
 2 eidooiers
 75 gr waterkers
 ½ bosje tuinkers
 1 tl grof zeezout
Extra keukenbenodigdheden
 Steekringen (Ø 9 cm)

Bereidingswijze
1

Snijd de biefstuk heel fijn. Meng het fijngesneden vlees met de helft van de mosterd, zout en peper. Plaats steekringen (Ø 9 cm) in het midden op twee borden en verdeel de biefstuk over de ringen. Druk goed aan. Haal de steekringen er voorzichtig af.

2

Laat de kapperappeltjes uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de kapperappeltjes in 4 min. krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.

3

Snijd het stokbrood in plakjes en rooster goudbruin in dezelfde koekenpan.

4

Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel in langwerpige reepjes. Snijd de augurk fijn. Breek de eieren en bewaar de eidooiers in één helft van de eierschaal. Plaats in het midden van de steak tartaar.

5

Leg de waterkers om de steak tartare heen. Verdeel de kaperappeltjes, appel en augurk over het gerecht. Garneer met de tuinkers. Maak het bord af door met de overige mosterd strepen te trekken over het bord. Verdeel het grove zeezout over het geheel en serveer met het geroosterde brood.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 gr biefstuk
 2 el dijon mosterd
 1 tl zout
 ½ tl vers gemalen zwarte peper
 12 kapperappeltjes
 2 el zonnebloemolie
 1 klein stokbrood
 1 friszure appel
 4 mini augurken
 2 eidooiers
 75 gr waterkers
 ½ bosje tuinkers
 1 tl grof zeezout
Extra keukenbenodigdheden
 Steekringen (Ø 9 cm)

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de biefstuk heel fijn. Meng het fijngesneden vlees met de helft van de mosterd, zout en peper. Plaats steekringen (Ø 9 cm) in het midden op twee borden en verdeel de biefstuk over de ringen. Druk goed aan. Haal de steekringen er voorzichtig af.

2

Laat de kapperappeltjes uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de kapperappeltjes in 4 min. krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.

3

Snijd het stokbrood in plakjes en rooster goudbruin in dezelfde koekenpan.

4

Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel in langwerpige reepjes. Snijd de augurk fijn. Breek de eieren en bewaar de eidooiers in één helft van de eierschaal. Plaats in het midden van de steak tartaar.

5

Leg de waterkers om de steak tartare heen. Verdeel de kaperappeltjes, appel en augurk over het gerecht. Garneer met de tuinkers. Maak het bord af door met de overige mosterd strepen te trekken over het bord. Verdeel het grove zeezout over het geheel en serveer met het geroosterde brood.

Steak tartare

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.