Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Taco’s met rabarber en yoghurt

Taco's met rabarber en Yoghurt

Taco’s; je denkt nu waarschijnlijk aan de harde tacoschelpen die je in de supermarkt kunt kopen. Maar wist je dat de originele Mexicaanse taco zacht is en niet makkelijk breekt? Wij gebruiken ze om een heerlijke, zoete taco met rabarber en yoghurt te maken. Oh, en psst… ze zijn heer-lijk!

Foodie Eefje van EEFSFOOD leerde je in een online workshop deze heerlijke taco’s maken. Check de workshop op onze Instagram.

NiveauBeginner

Voorziet in3 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 3 kleine kant-en-klare taco's
 3 el volvette Griekse yoghurt
 9 aardbeien, in kwarten
 100 gr rabarber (ongeveer 1,5 stengel) + 3 cm extra fijn gesneden
 1 el aardbeienjam
 ½ tl vanillepasta of -extract
 ½ el witte basterdsuiker
 1 el amandelschaafsel, geroosterd
Keukenbenodigdheden
 Steelpan
 Bolzeef
 Kommetje

Bereidingswijze
1

Snijd de rabarberstengel(s) in de lengte door drieën en dan in kleine blokjes van ongeveer 3 mm.

2

Zet een steelpannetje water op en breng dit aan de kook. Blancheer de rabarber voor een paar minuten. Als de rabarber nét uit elkaar begint te vallen giet je deze af.

3

Laat de rabarber goed uitlekken in de zeef, schep over in een kommetje en voeg hier de vanille, aardbeienjam, en basterdsuiker aan toe. Voeg tot slot de fijngesneden rauwe rabarber toe, dit zorgt voor een lekkere crunch. Roer vervolgens het geheel door elkaar.

4

Besmeer de taco’s ieder met een eetlepel Griekse yoghurt. Verdeel hier de aardbeienkwarten overheen. Top de taco’s met het rabarbermengsel en het geroosterde amandelschaafsel. Smullen maar!

Ingrediënten

Ingrediënten
 3 kleine kant-en-klare taco's
 3 el volvette Griekse yoghurt
 9 aardbeien, in kwarten
 100 gr rabarber (ongeveer 1,5 stengel) + 3 cm extra fijn gesneden
 1 el aardbeienjam
 ½ tl vanillepasta of -extract
 ½ el witte basterdsuiker
 1 el amandelschaafsel, geroosterd
Keukenbenodigdheden
 Steelpan
 Bolzeef
 Kommetje

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de rabarberstengel(s) in de lengte door drieën en dan in kleine blokjes van ongeveer 3 mm.

2

Zet een steelpannetje water op en breng dit aan de kook. Blancheer de rabarber voor een paar minuten. Als de rabarber nét uit elkaar begint te vallen giet je deze af.

3

Laat de rabarber goed uitlekken in de zeef, schep over in een kommetje en voeg hier de vanille, aardbeienjam, en basterdsuiker aan toe. Voeg tot slot de fijngesneden rauwe rabarber toe, dit zorgt voor een lekkere crunch. Roer vervolgens het geheel door elkaar.

4

Besmeer de taco’s ieder met een eetlepel Griekse yoghurt. Verdeel hier de aardbeienkwarten overheen. Top de taco’s met het rabarbermengsel en het geroosterde amandelschaafsel. Smullen maar!

Taco’s met rabarber en yoghurt

Zin in een ander gerecht met ingrediënten uit de Mexicaanse keuken? Bekijk dan hier ons recept voor de nachoschotel met geweldige guacamoles!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.