Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Trifle van hangop en gekarameliseerde appel

Dit dessert is ideaal om een dag van te voren klaar te maken. Je hoeft de trifle op de dag zelf alleen nog maar op te bouwen. Heerlijk met de zelfgemaakte karamelsaus!

Bekijk hier onze andere trifle recepten!

NiveauGemiddeld

Voorziet in8 Porties
Voorbereiding8 uren 25 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd8 uren 30 minuten

Ingrediënten
 2 l halfvolle yoghurt
 2 zakjes zakjes (80 gr) klopklop (slagroomversteviger)
 160 ml koude melk
 ¼ tl vloeibare zoetstof
 5 friszure groene appels
 ½ boerencake
 1 granaatappel
Ingrediënten karamelsaus
 60 gr ongezouten roomboter
 120 ml verse slagroom
 175 gr donkere basterdsuiker
 ¼ tl zout
 ½ tl vanille extract
 ½ tl kaneel
Extra keukenbenodigdheden
 Grote zeef
 Handmixer
 Hoge magnetron bestendige kom

Bereidingswijze
1

Plaats een grote zeef op een kom. Maak een theedoek vochtig en plaats in de zeef. Giet de yoghurt erin. Zet het geheel 8 uur in de koelkast en laat uitlekken en schep na 4 uur de yoghurt om. Gooi het overtollig vocht in de kom na 8 uur weg.

2

Mix de melk en de klopklop circa 3,5 min in een kom, totdat het mengsel in volume is verdubbeld. Meng dit samen met de zoetstof voorzichtig door de hangop.

3

Doe de ingrediënten voor de karamelsaus in een hoge magnetron bestendige kom (tijdens het verwarmen neemt de karamel in volume toe, let dus goed op dat de kom niet overloopt) en zet het mengsel 1 min in de magnetron op hoogste stand. Roer en plaats weer terug voor 1 min. Doe dit 3 keer, totdat de karamel in totaal 3 min in de magnetron heeft gestaan.

4

Schil de appels en snijd vervolgens 4 appels in blokjes en 1 appel in plakjes. Verwarm 8 el karamelsaus in een pan en bak de blokjes appel 4 minuten in de warme karamel. Haal de blokjes uit de pan en bak de plakjes appel. Verkruimel de boerencake in grove stukken.

5

Opbouw trifle: begin met een laag cake, schep de helft van de appel blokjes op de cake en verdeel 2 el karamelsaus over de cake. Houd een paar blokjes appel over voor de garnering. Schep er vervolgens een laag hangop op en plaats de schijfjes appel tegen de buitenkant van de kom. Herhaal de stappen en eindig met een laag hangop. Garneer met blokjes appel en granaatappelpitjes.

Tip!
Om makkelijk de granaatappelpitjes uit de granaatappel te krijgen, snijd je de granaatappel doormidden. Houd een helft boven een schaaltje en klop met een spatel op de bolle kant.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 l halfvolle yoghurt
 2 zakjes zakjes (80 gr) klopklop (slagroomversteviger)
 160 ml koude melk
 ¼ tl vloeibare zoetstof
 5 friszure groene appels
 ½ boerencake
 1 granaatappel
Ingrediënten karamelsaus
 60 gr ongezouten roomboter
 120 ml verse slagroom
 175 gr donkere basterdsuiker
 ¼ tl zout
 ½ tl vanille extract
 ½ tl kaneel
Extra keukenbenodigdheden
 Grote zeef
 Handmixer
 Hoge magnetron bestendige kom

Instructies

Bereidingswijze
1

Plaats een grote zeef op een kom. Maak een theedoek vochtig en plaats in de zeef. Giet de yoghurt erin. Zet het geheel 8 uur in de koelkast en laat uitlekken en schep na 4 uur de yoghurt om. Gooi het overtollig vocht in de kom na 8 uur weg.

2

Mix de melk en de klopklop circa 3,5 min in een kom, totdat het mengsel in volume is verdubbeld. Meng dit samen met de zoetstof voorzichtig door de hangop.

3

Doe de ingrediënten voor de karamelsaus in een hoge magnetron bestendige kom (tijdens het verwarmen neemt de karamel in volume toe, let dus goed op dat de kom niet overloopt) en zet het mengsel 1 min in de magnetron op hoogste stand. Roer en plaats weer terug voor 1 min. Doe dit 3 keer, totdat de karamel in totaal 3 min in de magnetron heeft gestaan.

4

Schil de appels en snijd vervolgens 4 appels in blokjes en 1 appel in plakjes. Verwarm 8 el karamelsaus in een pan en bak de blokjes appel 4 minuten in de warme karamel. Haal de blokjes uit de pan en bak de plakjes appel. Verkruimel de boerencake in grove stukken.

5

Opbouw trifle: begin met een laag cake, schep de helft van de appel blokjes op de cake en verdeel 2 el karamelsaus over de cake. Houd een paar blokjes appel over voor de garnering. Schep er vervolgens een laag hangop op en plaats de schijfjes appel tegen de buitenkant van de kom. Herhaal de stappen en eindig met een laag hangop. Garneer met blokjes appel en granaatappelpitjes.

Tip!
Om makkelijk de granaatappelpitjes uit de granaatappel te krijgen, snijd je de granaatappel doormidden. Houd een helft boven een schaaltje en klop met een spatel op de bolle kant.

Trifle van hangop en gekarameliseerde appel

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.