In dit gerecht geven wij een vegetarische twist aan bao buns rendang met Indische koolsalade. De riblappen zijn vervangen door pulled oats met allerlei lekkere smaakmakers, waardoor het gerecht ook nog eens snel klaar is. De gestoomde broodjes kun je bij de toko kopen.
Bekijk ook de vleesvariant van dit recept. Bao buns met rendang gemaakt van riblappen vindt je hier.
Verwarm de oven voor op 180°C, bak de Pulled oats 8 min. in de oven en laat afkoelen.
Verwarm olie in een pan en bak de knoflook, sjalot en tomaat op laag vuur aan.
Voeg, wanneer de sjalot glazig is, de komijn, kurkuma, rode peper, sereh, het zout en korianderzaad toe. Blus de ingrediënten af met kokosmelk en voeg de kokoscrème toe.
Voeg als de kokoscrème is gesmolten, de kemiri pasta en kokossnippers toe en zet het vuur uit. Meng de Pulled oats door het geheel.
Snijd de rode kool in hele fijne reepjes. Voeg het zout toe, ga met de platte kant van een mes langs de kool om de aroma vrij te maken en laat 10 min. staan.
Verwarm een koekenpan en bak hierin de kokossnippers en het korianderzaad aan.
Snijd de rode peper en taugé fijn en snipper de sjalot.
Doe alle ingrediënten voor de koolsalade bij elkaar en meng goed.
Stoom de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de vegetarische rendang en Indische koolsalade.
Ingrediënten
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C, bak de Pulled oats 8 min. in de oven en laat afkoelen.
Verwarm olie in een pan en bak de knoflook, sjalot en tomaat op laag vuur aan.
Voeg, wanneer de sjalot glazig is, de komijn, kurkuma, rode peper, sereh, het zout en korianderzaad toe. Blus de ingrediënten af met kokosmelk en voeg de kokoscrème toe.
Voeg als de kokoscrème is gesmolten, de kemiri pasta en kokossnippers toe en zet het vuur uit. Meng de Pulled oats door het geheel.
Snijd de rode kool in hele fijne reepjes. Voeg het zout toe, ga met de platte kant van een mes langs de kool om de aroma vrij te maken en laat 10 min. staan.
Verwarm een koekenpan en bak hierin de kokossnippers en het korianderzaad aan.
Snijd de rode peper en taugé fijn en snipper de sjalot.
Doe alle ingrediënten voor de koolsalade bij elkaar en meng goed.
Stoom de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de vegetarische rendang en Indische koolsalade.
Wijntip van Yves
Hubert Beck Gewurztraminer.
Probeer bij dit gerecht een zoete witte wijn met body, zoals deze gewurztraminer uit de Elzas. Tropisch fruit en kruidigheid gaan lekker samen met de kokos en de specerijen.
Laat een reactie achter