Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Vegetarische Bao buns rendang met Indische koolsalade

Vegetarische Bao buns rendang met Indische koolsalade

In dit gerecht geven wij een vegetarische twist aan bao buns rendang met Indische koolsalade. De riblappen zijn vervangen door pulled oats met allerlei lekkere smaakmakers, waardoor het gerecht ook nog eens snel klaar is. De gestoomde broodjes kun je bij de toko kopen.

Bekijk ook de vleesvariant van dit recept. Bao buns met rendang gemaakt van riblappen vindt je hier.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding30 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten vegetarische rendang
 120 gr Pulled oats
 1 el olie
 3 teentjes knoflook, fijn gesneden
 1 grote sjalot, in halve maantjes
 50 gr tomaat, in blokjes
 ½ tl komijn
 1 tl kurkuma
  rode peper, fijn gesneden
 9 gr sereh (citroengras)
 2 tl zout
 1 tl korianderzaad
 160 ml kokosmelk
 30 gr santen (kokoscrème)
 50 gr kemiri pasta
 15 gr kokossnippers, gebrand
Ingrediënten Indische koolsalade
 40 gr rode kool
 ½ tl zout
 5 gr kokossnippers
 10 bolletjes korianderzaad
 1 gr rode peper
 12 gr taugé
 ¼ sjalot
 1 tl selderijblad
 5 ml verse citroensap
 2 bao buns

Bereidingswijze vegetarische rendang
1

Verwarm de oven voor op 180°C, bak de Pulled oats 8 min. in de oven en laat afkoelen.

2

Verwarm olie in een pan en bak de knoflook, sjalot en tomaat op laag vuur aan.

3

Voeg, wanneer de sjalot glazig is, de komijn, kurkuma, rode peper, sereh, het zout en korianderzaad toe. Blus de ingrediënten af met kokosmelk en voeg de kokoscrème toe.

4

Voeg als de kokoscrème is gesmolten, de kemiri pasta en kokossnippers toe en zet het vuur uit. Meng de Pulled oats door het geheel.

Bereidingswijze Indische koolsalade
5

Snijd de rode kool in hele fijne reepjes. Voeg het zout toe, ga met de platte kant van een mes langs de kool om de aroma vrij te maken en laat 10 min. staan.

6

Verwarm een koekenpan en bak hierin de kokossnippers en het korianderzaad aan.

7

Snijd de rode peper en taugé fijn en snipper de sjalot.

8

Doe alle ingrediënten voor de koolsalade bij elkaar en meng goed.

9

Stoom de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de vegetarische rendang en Indische koolsalade.

Ingrediënten

Ingrediënten vegetarische rendang
 120 gr Pulled oats
 1 el olie
 3 teentjes knoflook, fijn gesneden
 1 grote sjalot, in halve maantjes
 50 gr tomaat, in blokjes
 ½ tl komijn
 1 tl kurkuma
  rode peper, fijn gesneden
 9 gr sereh (citroengras)
 2 tl zout
 1 tl korianderzaad
 160 ml kokosmelk
 30 gr santen (kokoscrème)
 50 gr kemiri pasta
 15 gr kokossnippers, gebrand
Ingrediënten Indische koolsalade
 40 gr rode kool
 ½ tl zout
 5 gr kokossnippers
 10 bolletjes korianderzaad
 1 gr rode peper
 12 gr taugé
 ¼ sjalot
 1 tl selderijblad
 5 ml verse citroensap
 2 bao buns

Instructies

Bereidingswijze vegetarische rendang
1

Verwarm de oven voor op 180°C, bak de Pulled oats 8 min. in de oven en laat afkoelen.

2

Verwarm olie in een pan en bak de knoflook, sjalot en tomaat op laag vuur aan.

3

Voeg, wanneer de sjalot glazig is, de komijn, kurkuma, rode peper, sereh, het zout en korianderzaad toe. Blus de ingrediënten af met kokosmelk en voeg de kokoscrème toe.

4

Voeg als de kokoscrème is gesmolten, de kemiri pasta en kokossnippers toe en zet het vuur uit. Meng de Pulled oats door het geheel.

Bereidingswijze Indische koolsalade
5

Snijd de rode kool in hele fijne reepjes. Voeg het zout toe, ga met de platte kant van een mes langs de kool om de aroma vrij te maken en laat 10 min. staan.

6

Verwarm een koekenpan en bak hierin de kokossnippers en het korianderzaad aan.

7

Snijd de rode peper en taugé fijn en snipper de sjalot.

8

Doe alle ingrediënten voor de koolsalade bij elkaar en meng goed.

9

Stoom de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de vegetarische rendang en Indische koolsalade.

Vegetarische Bao buns rendang met Indische koolsalade
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Hubert Beck Gewurztraminer.

Probeer bij dit gerecht een zoete witte wijn met body, zoals deze gewurztraminer uit de Elzas. Tropisch fruit en kruidigheid gaan lekker samen met de kokos en de specerijen.

Met code EAT10 bestel je hem nu hier met 10% korting bij Vanouds de Zwaan.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.