Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Vegetarische quesadilla met zelfgemaakte kruidenmix

Vegetarische quesadilla met zelfgemaakte kruidenmix

Quesadilla’s zijn niet meer weg te denken uit de Tex-Mex keuken. Deze alternatieve ‘tosti’s’ staan snel op tafel en worden doorgaans geserveerd met salsa of guacamole. Je kunt eindeloos met quesadilla’s variëren; vlees, vis, vegetarisch, alles komt voorbij! Neem bijvoorbeeld onze vega quesadilla’s met zelfgemaakte kruidenmix. Lekker!

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten kruidenmix
 1 tl chilipoeder
 1 tl cayennepeper
 2 tl paprikapoeder
 1 tl komijn
 ½ tl cacao
 1 tl uienpoeder
 1 tl knoflookpoeder
 1 tl gemalen zwarte peper
 1 tl zout
Ingrediënten quesadilla's
 1 rode paprika
 2 kleine rode uien
 15 gr verse koriander
 400 gr zwarte bonen
 300 gr mais in blik
 200 gr geraspte kaas 48+
 125 gr crème fraîche
 2 tl rode tabascosaus
 16 middelgrote tortilla wraps
 1 avocado
 ½ chilipeper
Keukenbenodigdheden
 Kommetje
 2 Ruime koekenpannen
 Pizzasnijder

Bereidingswijze
1

Meng alle ingrediënten voor de kruidenmix door elkaar.

2

Snijd de paprika in kleine blokjes. Snipper de uien en snijd de koriander fijn. Laat de bonen en mais uitlekken. Meng de paprika, 2/3 van de gesnipperde ui, koriander, bonen, mais en 100 gr crème fraîche door elkaar. Breng op smaak met tabasco en de zelfgemaakte kruidenmix.

3

Snijd de chilipeper fijn. Maak de guacamole door de avocado te prakken en te mengen met de overgebleven crème fraîche, ui en de fijngesneden chilipeper. Breng op smaak met peper en zout.

4

Leg 8 wraps naast elkaar op een platte ondergrond en verdeel hier de helft van de geraspte kaas over. Verdeel vervolgens het groentemengsel over de wraps en top af met de rest van de kaas. Leg op iedere belegde wrap een nieuwe wrap, zoals bij een tosti.

5

Bak in twee ruime koekenpannen zonder olie steeds één quesadilla 6 minuten op middelhoog vuur. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Snijd de quesadilla’s in stukken met een pizzasnijder en serveer met de guacamole.

Ingrediënten

Ingrediënten kruidenmix
 1 tl chilipoeder
 1 tl cayennepeper
 2 tl paprikapoeder
 1 tl komijn
 ½ tl cacao
 1 tl uienpoeder
 1 tl knoflookpoeder
 1 tl gemalen zwarte peper
 1 tl zout
Ingrediënten quesadilla's
 1 rode paprika
 2 kleine rode uien
 15 gr verse koriander
 400 gr zwarte bonen
 300 gr mais in blik
 200 gr geraspte kaas 48+
 125 gr crème fraîche
 2 tl rode tabascosaus
 16 middelgrote tortilla wraps
 1 avocado
 ½ chilipeper
Keukenbenodigdheden
 Kommetje
 2 Ruime koekenpannen
 Pizzasnijder

Instructies

Bereidingswijze
1

Meng alle ingrediënten voor de kruidenmix door elkaar.

2

Snijd de paprika in kleine blokjes. Snipper de uien en snijd de koriander fijn. Laat de bonen en mais uitlekken. Meng de paprika, 2/3 van de gesnipperde ui, koriander, bonen, mais en 100 gr crème fraîche door elkaar. Breng op smaak met tabasco en de zelfgemaakte kruidenmix.

3

Snijd de chilipeper fijn. Maak de guacamole door de avocado te prakken en te mengen met de overgebleven crème fraîche, ui en de fijngesneden chilipeper. Breng op smaak met peper en zout.

4

Leg 8 wraps naast elkaar op een platte ondergrond en verdeel hier de helft van de geraspte kaas over. Verdeel vervolgens het groentemengsel over de wraps en top af met de rest van de kaas. Leg op iedere belegde wrap een nieuwe wrap, zoals bij een tosti.

5

Bak in twee ruime koekenpannen zonder olie steeds één quesadilla 6 minuten op middelhoog vuur. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Snijd de quesadilla’s in stukken met een pizzasnijder en serveer met de guacamole.

Vegetarische quesadilla met zelfgemaakte kruidenmix

Tip: Gebruik niet teveel vulling per quesadilla, maar laat een klein randje vrij. Zo kun je deze gemakkelijker keren in de pan zonder vulling te verliezen.

Ook zo’n fan van de Tex-Mex keuken? Bekijk dan zeker ons recept voor een heerlijke vegetarische nachoschotel met pulled oats en maar liefst drie verschillende guacamoles!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.