Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Vers pizzadeeg

Vers pizzadeeg

Pizza doet het altijd goed! Kies ook eens voor een verse variant met een zelfgemaakte bodem. Vers pizzadeeg maken is zó lekker en helemaal niet moeilijk. Het kost even wat tijd, maar het resultaat is het absoluut waard. Met je favoriete toppings wordt dit je nieuwe lievelingspizza.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding30 minutenKooktijd2 uren 30 minutenTotale Tijd3 uren

Ingrediënten
 300 gr 00-bloem (pizzadeeg bloem)
 10 gr gedroogde gist
 150 ml lauwwarm water
 1 ½ tl suiker
 3 el olijfolie
 1 ½ tl zout

Bereidingswijze
1

Strooi de bloem uit over het werkblad en maak een kuiltje in het midden. Meng de gist met het water en de suiker en zorg dat dit goed is opgelost. Giet het gistmengsel in het kuiltje.

2

Roer met één hand door het kuiltje om het meel langzaam met het gistmengsel te vermengen. Voeg de olijfolie en het zout toe wanneer het water voor een groot deel is opgenomen. Kneed het deeg ongeveer 10 min. goed door tot een glad en soepel deeg.

3

Vorm het deeg tot een bol, doe in een kom en dek het af met een vochtige theedoek. Laat het deeg minimaal 2 uur rijzen op een warme plek. Laat het deeg 9 uur rijzen voor een extra luchtig resultaat.

4

Verdeel de deegbal na het rijzen in 2 stukken, vorm beide delen tot een bol en laat nogmaals 30 min. rijzen.

5

Verwarm de oven voor op 250ºC. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en bestuif deze met extra bloem. Leg de deegballen op de ovenplaat en strooi ook wat bloem over de gerezen deegbal. Druk voorzichtig plat vanuit het midden en werk zo verder door naar de buitenkant totdat je een mooie ronde pizzabodem krijgt.

6

Beleg de pizza met tomatensaus en top af met toppings naar keuze. Bak de pizza’s in 7 min. af.

Ingrediënten

Ingrediënten
 300 gr 00-bloem (pizzadeeg bloem)
 10 gr gedroogde gist
 150 ml lauwwarm water
 1 ½ tl suiker
 3 el olijfolie
 1 ½ tl zout

Instructies

Bereidingswijze
1

Strooi de bloem uit over het werkblad en maak een kuiltje in het midden. Meng de gist met het water en de suiker en zorg dat dit goed is opgelost. Giet het gistmengsel in het kuiltje.

2

Roer met één hand door het kuiltje om het meel langzaam met het gistmengsel te vermengen. Voeg de olijfolie en het zout toe wanneer het water voor een groot deel is opgenomen. Kneed het deeg ongeveer 10 min. goed door tot een glad en soepel deeg.

3

Vorm het deeg tot een bol, doe in een kom en dek het af met een vochtige theedoek. Laat het deeg minimaal 2 uur rijzen op een warme plek. Laat het deeg 9 uur rijzen voor een extra luchtig resultaat.

4

Verdeel de deegbal na het rijzen in 2 stukken, vorm beide delen tot een bol en laat nogmaals 30 min. rijzen.

5

Verwarm de oven voor op 250ºC. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en bestuif deze met extra bloem. Leg de deegballen op de ovenplaat en strooi ook wat bloem over de gerezen deegbal. Druk voorzichtig plat vanuit het midden en werk zo verder door naar de buitenkant totdat je een mooie ronde pizzabodem krijgt.

6

Beleg de pizza met tomatensaus en top af met toppings naar keuze. Bak de pizza’s in 7 min. af.

Vers pizzadeeg

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.