Borrelplank

Borrelplank

Met een borrelplank vol lekkers op tafel gooi je hoge ogen. In elk seizoen en ook bij elke gelegenheid kan een borrelplank. Jij bepaalt wat je erop presenteert. Mocht je geen inspiratie hebben dan zijn hier zes kleine recepten voor een goed gevulde borrelplank.

NiveauGemiddeld

Voorziet in8 Porties
Prep Tijd45 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten Princes ansjovisboter met stokbrood
 1 blikje Princes Ansjovis
 250 gr ongezouten roomboter
 10 gr peterselie
 Zwarte peper
 1 stokbrood
Ingrediënten verse guacamole met Haust diptoast
 1 bakje verse guacamole
 1 handje fijgehakte muntblaadjes
 ¼ rode peper in ringetjes
 1 pakje Haust diptoast
Ingrediënten Princes tonijnspread met Haust diptoast
 2 blikken Princes tonijnmoot in olijfolie
 90 gr Griekse yoghurt
 2 stengels bosui
 ¼ sap van citroen
 Peper en zout
 1 pak Haust diptoast
Ingrediënten Bertolli olijfolie-kruidendipper
 5 gr verse Italiaanse kruidenmix
 100 ml Bertolli olijfolie extra vergine
 ½ tl grof zeezout
 1 Stokbrood
Ingrediënten notenbroodje met Emmi Tête de Moine
 1 notenbroodje
 5 el vijgenchutney
 1 Tête de Moine kaas
Ingrediënten Bertolli walnoot-rucolapeste met Emmi Tête de Moine
 55 gr ongezouten walnoten
 6 el Bertolli olijfolie extra vergine
 75 gr rucola
 Peper en zout
 1 stokbrood
 1 Tête de Moine kaas

Bereidingswijze Princes ansjovisboter met boter
1

Mix in een hakmolen de ansjovis met roomboter en peterselie tot een gladde boter. Breng op smaak met zwarte peper. Serveer met stokbrood.

Bereidingswijze verse guacamole met Haust diptoast
2

Schep de verse guacamole in een kommetje en garneer met wat fijngehakte muntblaadjes en ringetjes rode peper en serveer met toast.

3

Tip; wil je je guacamole zelf maken? Kijk dan hier.

Bereidingswijze Princes tonijnspread met Haust diptoast
4

Giet de blikjes tonijnmoot af en doe dit in een hakmolen met de Griekse yoghurt, 1,5 stengel bosui en het citroensap. Mix tot een gladde dipsaus en breng op smaak met peper en zout.

5

Snijd de overgebleven bosui in ringetjes en garneer de dipsaus en serveer met toast.

Bereidingswijze Bertolli olijfolie-kruidendipper
6

Hak de Italiaanse kruidenmix fijn en meng dit met de extra vergine olijfolie en het zeezout.
Serveer met stokbrood om mee te dippen.

Bereidingswijze notenbroodje met Emmi Tête de Moine
7

Snijd een notenbroodje in plakjes en besmeer met de vijgenchutney.

8

Garneer ieder broodje een mooie krul Tête de Moine.

Bereidingswijze Bertolli walnoot-rucolapesto met Emmi Tête de Moine
9

Mix de ongezouten walnoten samen met de extra vergine olijfolie en een half zakje rucola in een hakmolen. Voeg de rest van het zakje rucola toe en meng tot een mooie pesto. Breng op smaak met peper en zout.

10

Snijd een stokbrood in plakjes, besmeer met de pesto en garneer ieder plakje met een mooie krul Tete de Moine.

Ingrediënten

Ingrediënten Princes ansjovisboter met stokbrood
 1 blikje Princes Ansjovis
 250 gr ongezouten roomboter
 10 gr peterselie
 Zwarte peper
 1 stokbrood
Ingrediënten verse guacamole met Haust diptoast
 1 bakje verse guacamole
 1 handje fijgehakte muntblaadjes
 ¼ rode peper in ringetjes
 1 pakje Haust diptoast
Ingrediënten Princes tonijnspread met Haust diptoast
 2 blikken Princes tonijnmoot in olijfolie
 90 gr Griekse yoghurt
 2 stengels bosui
 ¼ sap van citroen
 Peper en zout
 1 pak Haust diptoast
Ingrediënten Bertolli olijfolie-kruidendipper
 5 gr verse Italiaanse kruidenmix
 100 ml Bertolli olijfolie extra vergine
 ½ tl grof zeezout
 1 Stokbrood
Ingrediënten notenbroodje met Emmi Tête de Moine
 1 notenbroodje
 5 el vijgenchutney
 1 Tête de Moine kaas
Ingrediënten Bertolli walnoot-rucolapeste met Emmi Tête de Moine
 55 gr ongezouten walnoten
 6 el Bertolli olijfolie extra vergine
 75 gr rucola
 Peper en zout
 1 stokbrood
 1 Tête de Moine kaas

Instructies

Bereidingswijze Princes ansjovisboter met boter
1

Mix in een hakmolen de ansjovis met roomboter en peterselie tot een gladde boter. Breng op smaak met zwarte peper. Serveer met stokbrood.

Bereidingswijze verse guacamole met Haust diptoast
2

Schep de verse guacamole in een kommetje en garneer met wat fijngehakte muntblaadjes en ringetjes rode peper en serveer met toast.

3

Tip; wil je je guacamole zelf maken? Kijk dan hier.

Bereidingswijze Princes tonijnspread met Haust diptoast
4

Giet de blikjes tonijnmoot af en doe dit in een hakmolen met de Griekse yoghurt, 1,5 stengel bosui en het citroensap. Mix tot een gladde dipsaus en breng op smaak met peper en zout.

5

Snijd de overgebleven bosui in ringetjes en garneer de dipsaus en serveer met toast.

Bereidingswijze Bertolli olijfolie-kruidendipper
6

Hak de Italiaanse kruidenmix fijn en meng dit met de extra vergine olijfolie en het zeezout.
Serveer met stokbrood om mee te dippen.

Bereidingswijze notenbroodje met Emmi Tête de Moine
7

Snijd een notenbroodje in plakjes en besmeer met de vijgenchutney.

8

Garneer ieder broodje een mooie krul Tête de Moine.

Bereidingswijze Bertolli walnoot-rucolapesto met Emmi Tête de Moine
9

Mix de ongezouten walnoten samen met de extra vergine olijfolie en een half zakje rucola in een hakmolen. Voeg de rest van het zakje rucola toe en meng tot een mooie pesto. Breng op smaak met peper en zout.

10

Snijd een stokbrood in plakjes, besmeer met de pesto en garneer ieder plakje met een mooie krul Tete de Moine.

Borrelplank

Ben jij een echte borrelaar? Dan zijn deze gerechten misschien wat voor jou!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.