Soms heb je geen tijd of zin om in de keuken te staan. In dat geval kun je je avondmaaltijd voorbereiden voor een later moment, ofwel meal preppen. Hierdoor heb je met weinig moeite toch een zelfbereide maaltijd op tafel staan! Probeer bijvoorbeeld deze heerlijke burrito bowl met zelfgemaakte tomatensalsa.
Wist je dat je naast avondmaaltijden ook baksels kunt meal preppen? Bijvoorbeeld deze chocolate chip cookies.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak met 1 el olie goudbruin in een koekenpan. Voeg de cajunkruiden toe en bak nog even mee.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Snipper de sjalot en knoflook fijn. Verwarm 1 el olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur tot de knoflook en ui glazig zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en bak 1 minuut mee. Hak een half bosje koriander fijn en voeg toe aan de tomatensalsa samen met de tacokruiden. Laat afkoelen.
Giet de bonen en mais af. Nu is het tijd om de prep bakjes te vullen; zet 4 bakjes klaar. Verdeel de kip, bonen, mais en rijst over de bakjes. Snijd de limoenen in partjes en verdeel over de bakjes. Top de burrito bowl af met een flinke eetlepel tomatensalsa, crème fraîche en geraspte kaas. Laat afkoelen.
Zet de bakjes in de vriezer. Zorg dat de bakjes diepvries en magnetron bestendig zijn. Je kunt de bakjes tot een maand in de vriezer bewaren.
Zin in een overheerlijke burrito bowl? Haal een bakje uit de vriezer en verwarm in de magnetron op 600 watt voor 6 minuten. Mocht je een oven bestendig bakje hebben kan je de burrito bowl ook in de oven opwarmen op 180 graden voor 25 minuten.
De burrito bowls zijn in principe klaar om zo te worden gegeten. Vind je het lekker om avocado en koriander bij je bowl te eten? Snijd en voeg dit pas toe bij serveren.
Tip: de crème fraîche kan je in principe mee invriezen en opwarmen. Je mag dit ook later toevoegen na het opwarmen van de maaltijd. Haal bij opwarmen de limoen uit het bakje of snijd pas bij serveren.
Ingrediënten
Instructies
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak met 1 el olie goudbruin in een koekenpan. Voeg de cajunkruiden toe en bak nog even mee.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Snipper de sjalot en knoflook fijn. Verwarm 1 el olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur tot de knoflook en ui glazig zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en bak 1 minuut mee. Hak een half bosje koriander fijn en voeg toe aan de tomatensalsa samen met de tacokruiden. Laat afkoelen.
Giet de bonen en mais af. Nu is het tijd om de prep bakjes te vullen; zet 4 bakjes klaar. Verdeel de kip, bonen, mais en rijst over de bakjes. Snijd de limoenen in partjes en verdeel over de bakjes. Top de burrito bowl af met een flinke eetlepel tomatensalsa, crème fraîche en geraspte kaas. Laat afkoelen.
Zet de bakjes in de vriezer. Zorg dat de bakjes diepvries en magnetron bestendig zijn. Je kunt de bakjes tot een maand in de vriezer bewaren.
Zin in een overheerlijke burrito bowl? Haal een bakje uit de vriezer en verwarm in de magnetron op 600 watt voor 6 minuten. Mocht je een oven bestendig bakje hebben kan je de burrito bowl ook in de oven opwarmen op 180 graden voor 25 minuten.
De burrito bowls zijn in principe klaar om zo te worden gegeten. Vind je het lekker om avocado en koriander bij je bowl te eten? Snijd en voeg dit pas toe bij serveren.
Tip: de crème fraîche kan je in principe mee invriezen en opwarmen. Je mag dit ook later toevoegen na het opwarmen van de maaltijd. Haal bij opwarmen de limoen uit het bakje of snijd pas bij serveren.
Laat een reactie achter