Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Chocolade-pretzel popcorn & knoflook-Parmezaan popcorn

Chocolade-pretzel popcorn & knoflook-Parmezaan popcorn

Zoet of zout, wat eet jij het liefst? Allebei kan natuurlijk ook! Wij hebben twee heerlijke variaties met popcorn bedacht. De variant met zoute pretzels en chocolade is de perfecte mix tussen zout en zoet. Liever hartig? Ga dan voor de popcorn met knoflook en Parmezaanse kaas.  

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 3 el zonnebloemolie
 100 gr popcorn maïs
 ½ tl zeezout
 50 gr zoute pretzels
 75 gr melkchocolade
 ½ tl knoflookpoeder
 ½ tl gedroogde tijm
 40 gr Parmezaanse kaas, poeder of fijne rasp

Bereidingswijze
1

Verwarm 2/3e zonnebloemolie in een pan met dikke bodem. Voeg de popcorn maïs toe en leg de deksel op de pan. Wacht tot de maïs begint te poffen. Haal de pan van het vuur zodra de maïs gepoft is.

2

Meng in één kom het zeezout en de zoute pretzels met de helft van de popcorn. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Verdeel de gesmolten chocolade voorzichtig over de popcorn.

3

Verhit de overige zonnebloemolie in een pan en voeg hier de knoflookpoeder en gedroogde tijm aan toe. Verwarm 1 min. en verdeel de olie vervolgens samen met de Parmezaanse kaas over de andere helft van de popcorn.

Ingrediënten

Ingrediënten
 3 el zonnebloemolie
 100 gr popcorn maïs
 ½ tl zeezout
 50 gr zoute pretzels
 75 gr melkchocolade
 ½ tl knoflookpoeder
 ½ tl gedroogde tijm
 40 gr Parmezaanse kaas, poeder of fijne rasp

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm 2/3e zonnebloemolie in een pan met dikke bodem. Voeg de popcorn maïs toe en leg de deksel op de pan. Wacht tot de maïs begint te poffen. Haal de pan van het vuur zodra de maïs gepoft is.

2

Meng in één kom het zeezout en de zoute pretzels met de helft van de popcorn. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Verdeel de gesmolten chocolade voorzichtig over de popcorn.

3

Verhit de overige zonnebloemolie in een pan en voeg hier de knoflookpoeder en gedroogde tijm aan toe. Verwarm 1 min. en verdeel de olie vervolgens samen met de Parmezaanse kaas over de andere helft van de popcorn.

Chocolade-pretzel popcorn & knoflook-Parmezaan popcorn

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.