Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Chocoladetaartjes van Chocolat

Chocoladetaartjes Chocolat

Restaurant Chocolat Breda
Voor wie van lekker eten houdt, is Restaurant Chocolat dé uitkomst. Dit restaurant staat bekend om culinaire creativiteit, waarbij de internationale keuken een hoofdrol speelt. Franse en Oosterse invloeden leiden tot unieke en bovenal smaakvolle gerechten. Chef-kok Dorus Clement weet telkens weer te verrassen. Het wisselende 4- en 5-gangenmenu zorgt daarom telkens weer voor een verrassing op je bord.

Bestellen of zelf aan de slag?
Bij Restaurant Chocolat bestel je eenvoudig en snel jouw culinaire thuismenu. Het voor-, tussen- en nagerecht serveer je zo op je eigen servies. Het hoofdgerecht moet alleen nog even opgewarmd worden. Ga je liever eropuit? Maak dan een reservering bij het restaurant.

Ga je toch liever zelf aan de slag? Chef-kok Dorus Clement deelt zijn simpele, maar overheerlijke recept voor chocoladecakes met jullie! Onderstaand vind je het eenvoudige recept waar je slechts 6 ingrediënten voor nodig hebt. Voor wie ga jij deze smaakvolle chocoladecakes maken? Of eet je ze toch liever allemaal zelf op?

Chocoladetaartjes
Deze geweldige chocoladetaartjes zijn superlekker en onwijs makkelijk te maken! De taartjes bevatten maar 6 ingrediënten en zijn in een halfuurtje klaar. Serveer de chocoladetaartjes natuurlijk als een overheerlijk dessert of als gebakje bij de thee.

NiveauBeginner

Voorziet in6 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 300 gr boter
 120 gr suiker
 300 gr pure chocolade
 120 gr bloem
 9 eieren
 Poedersuiker
Extra keukenbenodigdheden
 6 bakvormpjes (ter grootte van een muffin)

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180ºC.

2

Verwarm de boter, suiker en de chocolade au bain-marie*. Roer met een garde het mengsel glad. Haal het mengsel van het vuur en roer met een garde de bloem erdoorheen totdat het beslag glad is.

3

Scheid 4 eieren en bewaar de dooiers in een aparte kom. Meng de overige 5 eieren bij de eidooiers en meng dit door het chocoladebeslag. Laat het beslag afkoelen in de koelkast.

4

Vet de bakvormpjes in met boter en giet het beslag tot ¾ in de bakvormpjes. Bak de taartjes ongeveer 8 min. in het midden van de oven.

5

Laat de chocoladetaartjes 1 a 2 min. afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt. Strooi met een zeef wat poedersuiker over de taartjes en serveer eventueel met je favoriete roomijs.

Tip: De chocoladetaartjes zijn heerlijk in combinatie met amandelroomijs en amarena kersen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 300 gr boter
 120 gr suiker
 300 gr pure chocolade
 120 gr bloem
 9 eieren
 Poedersuiker
Extra keukenbenodigdheden
 6 bakvormpjes (ter grootte van een muffin)

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180ºC.

2

Verwarm de boter, suiker en de chocolade au bain-marie*. Roer met een garde het mengsel glad. Haal het mengsel van het vuur en roer met een garde de bloem erdoorheen totdat het beslag glad is.

3

Scheid 4 eieren en bewaar de dooiers in een aparte kom. Meng de overige 5 eieren bij de eidooiers en meng dit door het chocoladebeslag. Laat het beslag afkoelen in de koelkast.

4

Vet de bakvormpjes in met boter en giet het beslag tot ¾ in de bakvormpjes. Bak de taartjes ongeveer 8 min. in het midden van de oven.

5

Laat de chocoladetaartjes 1 a 2 min. afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt. Strooi met een zeef wat poedersuiker over de taartjes en serveer eventueel met je favoriete roomijs.

Tip: De chocoladetaartjes zijn heerlijk in combinatie met amandelroomijs en amarena kersen.

Chocoladetaartjes

*Wat is au bain-marie?
Au bain-marie betekent dat je ingrediënten verwarmd of koelt door middel van een kom boven een waterbad. In dit geval laat je dus de boter, suiker en chocolade smelten boven een pan met kokend water.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.