Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Cola kipspiezen met barbecuesaus

Cola is een van de meest populaire frisdranksoorten en vormt de basis van deze heerlijke kipspiezen. De marinade van cola en specerijen zorgt voor een super mals resultaat. Ook de barbecuesaus wordt met cola gemaakt en krijgt extra pit door de gerookte paprikapoeder.

Streetfood specialist Alex leert je deze in een online workshop maken. Check de workshop op onze Instagram.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding2 urenKooktijd55 minutenTotale Tijd2 uren 55 minuten

Ingrediënten kipsaté
 1 blikje Coca-Cola (330 ml)
 100 gr donkere basterdsuiker
 2 uien, in grove stukken
 2 teentjes knoflook, gepeld en geplet
 2 el sojasaus
 22 gr barbecue rub
 600 gr kippendijfilet, in blokjes
Ingrediënten barbecuesaus
 1 blikje Coca-Cola (330 ml)
 11 gr barbecue rub
 2 tl gerookte-paprikapoeder
 2 uien, fijngesnipperd
 2 el azijn
 2 el worcestersaus
 2 el donkere basterdsuiker
 Optioneel: Gebakken uitjes en/of bosui
Extra keukenbenodigdheden
 Houten prikkers

Bereidingswijze kipspiezen
1

Meng de cola met de basterdsuiker, uien, knoflook, sojasaus en barbecue rub en marineer de kip hier minimaal 2 uur in. Schep de kip uit de marinade en breng 200 ml van de marinade in een steelpannetje aan de kook. Kook in totdat ongeveer de helft van de marinade over is.

Rijg de kipblokjes aan houten prikkers en gril de kipsaté op de barbecue (of in een grillpan) 6 à 7 min. aan iedere kant. Bestrijk de kip met de ingekookte marinade en gril nog eens 30 sec. aan iedere kant.

Bereidingswijze barbecuesaus
2

Meng alle ingrediënten in een diepe pan en breng aan de kook. Laat de saus 45 min. op laag vuur langzaam inkoken tot deze dik wordt en donker kleurt.

3

Serveer de kipspiezen met de barbecuesaus en garneer eventueel met gebakken uitjes en gesneden bosui.

Ingrediënten

Ingrediënten kipsaté
 1 blikje Coca-Cola (330 ml)
 100 gr donkere basterdsuiker
 2 uien, in grove stukken
 2 teentjes knoflook, gepeld en geplet
 2 el sojasaus
 22 gr barbecue rub
 600 gr kippendijfilet, in blokjes
Ingrediënten barbecuesaus
 1 blikje Coca-Cola (330 ml)
 11 gr barbecue rub
 2 tl gerookte-paprikapoeder
 2 uien, fijngesnipperd
 2 el azijn
 2 el worcestersaus
 2 el donkere basterdsuiker
 Optioneel: Gebakken uitjes en/of bosui
Extra keukenbenodigdheden
 Houten prikkers

Instructies

Bereidingswijze kipspiezen
1

Meng de cola met de basterdsuiker, uien, knoflook, sojasaus en barbecue rub en marineer de kip hier minimaal 2 uur in. Schep de kip uit de marinade en breng 200 ml van de marinade in een steelpannetje aan de kook. Kook in totdat ongeveer de helft van de marinade over is.

Rijg de kipblokjes aan houten prikkers en gril de kipsaté op de barbecue (of in een grillpan) 6 à 7 min. aan iedere kant. Bestrijk de kip met de ingekookte marinade en gril nog eens 30 sec. aan iedere kant.

Bereidingswijze barbecuesaus
2

Meng alle ingrediënten in een diepe pan en breng aan de kook. Laat de saus 45 min. op laag vuur langzaam inkoken tot deze dik wordt en donker kleurt.

3

Serveer de kipspiezen met de barbecuesaus en garneer eventueel met gebakken uitjes en gesneden bosui.

Coca-Cola kipspiesen met homemade BBQ-saus

Tip
Serveer de cola kipspiezen met een frisse salade en/of een stokbrood om er een volledige maaltijd van te maken.

Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Gnarly Head Pinot Noir 2018: Bij deze barbecue spiezen past een lichte rode wijn met pit. Deze kruidige Pinot Noir uit Californië blijft een soepele rode wijn, maar de stevige afdronk gaat goed samen met de barbecuesaus.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.