Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Cottage pie met gnocchi

Cottage pie met gnocchi

Wij zijn dol op traditionele gerechten met een twist. Zo ook de cottage pie, waarbij we de aardappelpuree vervangen door gnocchi. Gnocchi klinkt compleet anders, maar de basis van deze pasta is ook aardappel.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd20 minutenKooktijd45 minutenTotale Tijd1 uur 5 minuten

Ingrediënten
 2 teentjes knoflook
 1 ui
 250 gr kastanjechampignons
 2 el olijfolie
 125 gr magere spekblokjes
 500 gr mager rundergehakt
 400 gr Italiaanse roerbakgroente
 Peper en zout
 400 gr tomatenblokjes
 2 tl oregano
 2 tl balsamicoazijn
 100 ml water
 400 gr gnocchi
 100 gr geraspte kaas

Bereidingswijze
1

Hak de knoflook fijn, snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Verhit in een hapjespan 1 el olijfolie. Fruit de ui kort aan, voeg vervolgens de spekblokjes toe en bak 2 min
mee. Voeg het gehakt toe en bak rul tot het bruin is. Voeg dan de knoflook en roerbakgroente toe aan het gehaktmengsel en bak 5 min mee. Voeg naar smaak peper en zout toe.

2

Voeg de tomatenblokjes, oregano, balsamicoazijn en het water toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 25 min sudderen. Verwarm de oven voor op 180°C.

3

Kook ondertussen de gnocchi 2 min in een pan met kokend water met wat zout tot ze boven komen drijven. Schep uit de pan en laat goed uitlekken.

4

Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal. Verdeel de gnocchi over het mengsel en strooi de kaas over de gnocchi. Zet de cottage pie nog 15-20 min in de oven tot de kaas goudbruin is.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 teentjes knoflook
 1 ui
 250 gr kastanjechampignons
 2 el olijfolie
 125 gr magere spekblokjes
 500 gr mager rundergehakt
 400 gr Italiaanse roerbakgroente
 Peper en zout
 400 gr tomatenblokjes
 2 tl oregano
 2 tl balsamicoazijn
 100 ml water
 400 gr gnocchi
 100 gr geraspte kaas

Instructies

Bereidingswijze
1

Hak de knoflook fijn, snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Verhit in een hapjespan 1 el olijfolie. Fruit de ui kort aan, voeg vervolgens de spekblokjes toe en bak 2 min
mee. Voeg het gehakt toe en bak rul tot het bruin is. Voeg dan de knoflook en roerbakgroente toe aan het gehaktmengsel en bak 5 min mee. Voeg naar smaak peper en zout toe.

2

Voeg de tomatenblokjes, oregano, balsamicoazijn en het water toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 25 min sudderen. Verwarm de oven voor op 180°C.

3

Kook ondertussen de gnocchi 2 min in een pan met kokend water met wat zout tot ze boven komen drijven. Schep uit de pan en laat goed uitlekken.

4

Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal. Verdeel de gnocchi over het mengsel en strooi de kaas over de gnocchi. Zet de cottage pie nog 15-20 min in de oven tot de kaas goudbruin is.

Cottage pie met gnocchi

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.