Emmentaler kaaskoekjes (lekker bij de borrel!)

Kaaskoekjes

Kaaskoekjes oftewel ‘fritters’ gemaakt met Emmentaler kaas zijn heerlijk bij de borrel of als voorgerecht. Door de koekjes te maken met Emmentaler kaas is de smaak lichtzoet en nootachtig. Dip ze lekker in de romige dipsaus! 

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd15 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 450 gr kruimige aardappelen
 100 gr Emmentaler AOP, geraspt
 125 gr zelfrijzend bakmeel
 75 ml melk
 2 eieren, losgeklopt
 2 stengels bosui, in ringetjes gesneden
 ½ tl karwijzaad, fijngemalen
 Peper en zout
 200 gr zure room
 2 el mayonaise
 15 gr platte peterselie
 1 teentje knoflook
Keukenbenodigdheden
 Hakmolen
 Koekenpan
 Garde
 Rasp
 Vergiet

Bereidingswijze
1

Doe de blokjes emmentaler in de hakmolen en hak fijn. Heb je geen hakmolen? Gebruik dan een rasp.

2

Schil en rasp de aardappelen en pers zoveel mogelijk vocht uit de aardappels. Meng de aardappelrasp met de overige ingrediënten.

3

Verhit ruim olie in een koekenpan en schep flinke eetlepels beslag in de pan. Druk een beetje plat met je spatel. Laat op matig vuur 4-5 minuten per kant bakken. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier.

4

Hak de peterselie en knoflook fijn. Meng met de zure room en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

5

Snijd de kaaskoekjes in 4 stukken en serveer met de dipsaus.

Ingrediënten

Ingrediënten
 450 gr kruimige aardappelen
 100 gr Emmentaler AOP, geraspt
 125 gr zelfrijzend bakmeel
 75 ml melk
 2 eieren, losgeklopt
 2 stengels bosui, in ringetjes gesneden
 ½ tl karwijzaad, fijngemalen
 Peper en zout
 200 gr zure room
 2 el mayonaise
 15 gr platte peterselie
 1 teentje knoflook
Keukenbenodigdheden
 Hakmolen
 Koekenpan
 Garde
 Rasp
 Vergiet

Instructies

Bereidingswijze
1

Doe de blokjes emmentaler in de hakmolen en hak fijn. Heb je geen hakmolen? Gebruik dan een rasp.

2

Schil en rasp de aardappelen en pers zoveel mogelijk vocht uit de aardappels. Meng de aardappelrasp met de overige ingrediënten.

3

Verhit ruim olie in een koekenpan en schep flinke eetlepels beslag in de pan. Druk een beetje plat met je spatel. Laat op matig vuur 4-5 minuten per kant bakken. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier.

4

Hak de peterselie en knoflook fijn. Meng met de zure room en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

5

Snijd de kaaskoekjes in 4 stukken en serveer met de dipsaus.

Emmentaler kaaskoekjes (lekker bij de borrel!)

Tip! Serveer eventueel met een Amsterdams uitje! Is je karwijzaad nog niet gemalen? Doe dit dan met behulp van een hakmolen of vijzel.

Je kunt een leuke borrelplank met deze kaaskoekjes maken door er andere gerechtjes aan toe te voegen. Zo is een Italiaanse bruschetta erg gemakkelijk te bereiden en past bij dit gerecht perfect bij de borrel!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.