Kaaskoekjes oftewel ‘fritters’ gemaakt met Emmentaler kaas zijn heerlijk bij de borrel of als voorgerecht. Door de koekjes te maken met Emmentaler kaas is de smaak lichtzoet en nootachtig. Dip ze lekker in de romige dipsaus!
Tip! Serveer eventueel met een Amsterdams uitje! Is je karwijzaad nog niet gemalen? Doe dit dan met behulp van een hakmolen of vijzel.
Je kunt een leuke borrelplank met deze kaaskoekjes maken door er andere gerechtjes aan toe te voegen. Zo is een Italiaanse bruschetta erg gemakkelijk te bereiden en past bij dit gerecht perfect bij de borrel!
Emmentaler kaas is kaas uit Emmental in Zwitserland. De kaas wordt ook in Frankrijk in het Alpengebied geproduceerd. Deze soort kaas wordt gebruikt voor een lekkere kaasfondue in combinatie met Gruyère kaas.
De smaak van Emmentaler kaas is nootachtig en licht zoet. De kaas is heerlijk om op brood te eten of in blokjes bij een borrel.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment