Emmentaler Kaaskoekjes Lekker Bij De Borrel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Emmentaler kaaskoekjes (lekker bij de borrel!)

Kaaskoekjes oftewel ‘fritters’ gemaakt met Emmentaler kaas zijn heerlijk bij de borrel of als voorgerecht. Door de koekjes te maken met Emmentaler kaas is de smaak lichtzoet en nootachtig. Dip ze lekker in de romige dipsaus!

Tip! Serveer eventueel met een Amsterdams uitje! Is je karwijzaad nog niet gemalen? Doe dit dan met behulp van een hakmolen of vijzel.

Je kunt een leuke borrelplank met deze kaaskoekjes maken door er andere gerechtjes aan toe te voegen. Zo is een Italiaanse bruschetta erg gemakkelijk te bereiden en past bij dit gerecht perfect bij de borrel!

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 stuks
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept emmentaler kaaskoekjes (lekker bij de borrel!)

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
1
Doe de blokjes emmentaler in de hakmolen en hak fijn. Heb je geen hakmolen? Gebruik dan een rasp.
2
Schil en rasp de aardappelen en pers zoveel mogelijk vocht uit de aardappels. Meng de aardappelrasp met de overige ingrediënten.
3
Verhit ruim olie in een koekenpan en schep flinke eetlepels beslag in de pan. Druk een beetje plat met je spatel. Laat op matig vuur 4-5 minuten per kant bakken. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier.
4
Hak de peterselie en knoflook fijn. Meng met de zure room en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
5
Snijd de kaaskoekjes in 4 stukken en serveer met de dipsaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Mosterd
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via