Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Familie de la Fuente – Empanada’s de pino

Familie de la Fuente – Empanada’s de pino

Empanada’s de pino is een typisch Chileens gerecht. Dit populaire deeghapje wordt gevuld met een mix van gekruid gehakt, olijven en als verrassing in het midden een gekookt ei! Leuk om te serveren tijdens een borrel of feestje.

NiveauGemiddeld

Voorziet in12 Porties
Voorbereiding35 minutenKooktijd55 minutenTotale Tijd1 uur 30 minuten

Ingrediënten empanadas
 2 uien
 1 el olie
 500 gr mager rundergehakt
 1 el paprikapoeder
 1 tl komijnpoeder
 1 tl chilipoeder
 75 ml MAGGI Runderbouillon
 1 el bloem
 12 zwarte olijven in plakjes, uitgelekt
 3 eieren, hardgekookt
 Peper en zout
Ingrediënten empanadadeeg
 235 ml melk + 1 el om te bestrijken
 115 gr boter, ongezouten
 1 ½ tl zout
 3 eidooiers
 625 gr bloem

Bereidingswijze
1

Snipper de uien. Verhit de olie en fruit de ui aan. Rul het gehakt en breng op smaak met paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder, zout en peper. Voeg de bloem toe en meng dit met het gehakt. Laat de bloem kort garen en schenk de runderbouillon erbij. Kook het geheel 5 min. in en laat afkoelen.

2

Verwarm de oven voor op 180ºC. Verwarm de melk in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de boter en het zout toe. Zet het vuur uit wanneer de boter is gesmolten en koel terug totdat het mengsel handwarm is.

3

Voeg 2 eidooiers toe en roer door elkaar. Voeg het melkmengsel toe aan de bloem en meng door elkaar. Kneed het deeg tot een zacht en soepel deeg in ongeveer 10 min.

4

Rol het deeg uit tot een lange rol en verdeel in 12 stukken. Rol daar balletjes van. Rol met een deegroller de balletjes uit tot een cirkel met een diameter van ongeveer 15 cm. Verdeel 1 el van de vulling in de bovenste helft van de cirkel. Gebruik niet te veel vulling, anders loopt deze eruit.

5

Pel de hardgekookte eieren en snijd in vieren. Verdeel de eierpartjes en olijven over de vulling. Maak de rand van het deeg nat en vouw het deeg over de vulling. Druk de randen stevig aan. Tip: de randen van de empanada’s kunnen ook met een vork dichtgedrukt worden.

6

Kluts het overige eigeel en 1 el melk door elkaar en bestrijk de empanada’s hiermee. Bak de empanada’s in 30 min. goudbruin in het midden van de oven.

Ingrediënten

Ingrediënten empanadas
 2 uien
 1 el olie
 500 gr mager rundergehakt
 1 el paprikapoeder
 1 tl komijnpoeder
 1 tl chilipoeder
 75 ml MAGGI Runderbouillon
 1 el bloem
 12 zwarte olijven in plakjes, uitgelekt
 3 eieren, hardgekookt
 Peper en zout
Ingrediënten empanadadeeg
 235 ml melk + 1 el om te bestrijken
 115 gr boter, ongezouten
 1 ½ tl zout
 3 eidooiers
 625 gr bloem

Instructies

Bereidingswijze
1

Snipper de uien. Verhit de olie en fruit de ui aan. Rul het gehakt en breng op smaak met paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder, zout en peper. Voeg de bloem toe en meng dit met het gehakt. Laat de bloem kort garen en schenk de runderbouillon erbij. Kook het geheel 5 min. in en laat afkoelen.

2

Verwarm de oven voor op 180ºC. Verwarm de melk in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de boter en het zout toe. Zet het vuur uit wanneer de boter is gesmolten en koel terug totdat het mengsel handwarm is.

3

Voeg 2 eidooiers toe en roer door elkaar. Voeg het melkmengsel toe aan de bloem en meng door elkaar. Kneed het deeg tot een zacht en soepel deeg in ongeveer 10 min.

4

Rol het deeg uit tot een lange rol en verdeel in 12 stukken. Rol daar balletjes van. Rol met een deegroller de balletjes uit tot een cirkel met een diameter van ongeveer 15 cm. Verdeel 1 el van de vulling in de bovenste helft van de cirkel. Gebruik niet te veel vulling, anders loopt deze eruit.

5

Pel de hardgekookte eieren en snijd in vieren. Verdeel de eierpartjes en olijven over de vulling. Maak de rand van het deeg nat en vouw het deeg over de vulling. Druk de randen stevig aan. Tip: de randen van de empanada’s kunnen ook met een vork dichtgedrukt worden.

6

Kluts het overige eigeel en 1 el melk door elkaar en bestrijk de empanada’s hiermee. Bak de empanada’s in 30 min. goudbruin in het midden van de oven.

Familie de la Fuente – Empanada’s de pino

Op zoek naar nog meer borrelhapjes? Klik dan hier.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.