Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Geitenkaas borrelballetjes

Geitenkaas borrelballetjes

Liefhebber van geitenkaas? Dan mag dit hapje niet ontbreken tijdens een borrel! De balletjes van geitenkaas zijn bedekt met verschillende toppings voor een ware smaaksensatie. Heerlijk in combinatie met crackers en bovendien een echte eyecatcher op tafel!

NiveauGemiddeld

Voorziet in18 Porties
Voorbereiding10 minuten

Ingrediënten
 375 gr geitenkaas schijfjes, naturel
 1 el paprikapoeder
 5 takjes bieslook, fijngehakt
 20 gr pistachenoten
 20 gr pijnboompitten
 2 el honing
 50 gr scrocchi crackers rozemarijn

Bereidingswijze
1

Rol 18 balletjes van de geitenkaas.

2

Strooi paprikapoeder en bieslook in een diep bord. Rol 6 geitenkaasballetjes door het paprika-bieslookmengsel. Zorg ervoor dat de balletjes goed bedekt zijn met de kruiden.

3

Hak de pistachenoten fijn en leg in een diep bord. Rol 6 geitenkaasballetjes door de pistachenoten en zorg ervoor dat de balletjes wederom goed bedekt zijn.

4

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Hak fijn. Smeer met een kwastje de 6 overgebleven geitenkaasballetjes in met honing en haal vervolgens door de fijngehakte pijnboompitten. Zorg er hier ook voor dat de balletjes goed bedekt zijn met de pijnboompitten.

5

Serveer de geitenkaasballetjes met de rozemarijn crackers.

Ingrediënten

Ingrediënten
 375 gr geitenkaas schijfjes, naturel
 1 el paprikapoeder
 5 takjes bieslook, fijngehakt
 20 gr pistachenoten
 20 gr pijnboompitten
 2 el honing
 50 gr scrocchi crackers rozemarijn

Instructies

Bereidingswijze
1

Rol 18 balletjes van de geitenkaas.

2

Strooi paprikapoeder en bieslook in een diep bord. Rol 6 geitenkaasballetjes door het paprika-bieslookmengsel. Zorg ervoor dat de balletjes goed bedekt zijn met de kruiden.

3

Hak de pistachenoten fijn en leg in een diep bord. Rol 6 geitenkaasballetjes door de pistachenoten en zorg ervoor dat de balletjes wederom goed bedekt zijn.

4

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Hak fijn. Smeer met een kwastje de 6 overgebleven geitenkaasballetjes in met honing en haal vervolgens door de fijngehakte pijnboompitten. Zorg er hier ook voor dat de balletjes goed bedekt zijn met de pijnboompitten.

5

Serveer de geitenkaasballetjes met de rozemarijn crackers.

Geitenkaas borrelballetjes
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Altantis Albarino Rias Baixas 2019: Dit gerecht vraagt om een frisse wijn en deze vinden we in het noordwesten van Spanje. Deze Albarino gaat perfect samen met de intense smaak van de geitenkaas.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.