Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Gevulde eieren

gevuld eitje

Eieren, wat ons betreft onmisbaar tijdens de paasdagen. Gekookt, gebakken maar ook… gevuld! Varieer met heerlijke smaakcombinaties en laat je verrassen door de smaken van Griekenland met ons gevuld eitje ‘Grieks genieten’. Of wat dacht je van de klassieke combinatie roomkaas en zalm in ’n eitje? En voor een extra romige toets: gevuld eitje ‘Holy guacamole’ met frisse limoen en een beetje pit. Ai caramba!

Foodie Judith van My Food Blog leert je in haar workshop verschillende gevulde eieren maken. Check de workshop op onze Instagram.

NiveauBeginner

Voorziet in8 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten Grieks genieten (8 stuks)
 4 eieren
 2 el mayonaise op yoghurtbasis
 1 el platte peterselie, fijngesneden
 1 tl dille, fijngesneden
 4 olijven, in kleine stukjes gesneden
 1 el feta, verkruimeld
Ingrediënten Zalige zalm (8 stuks)
 4 eieren
 3 el cream cheese light
 2 el gerookte zalmsnippers
 1 tl mosterd
 1 tl bieslook
 150 ml bietensap (optioneel)
 3 el azijn (optioneel)
Ingrediënten Holy guacamole (8 stuks)
 4 eieren
 1 avocado
 1 teentje knoflook, uitgeperst
 1 limoen, sap
 rode peper
 snuf zout naar smaak
Extra keukenbenodigdheden
 Spuitzak

Bereidingswijze
1

Kook in 10 minuten de eieren hard. Laat ze schrikken onder stromend koud water en pel ze.

Zalige zalm tip: Wil je dat je eieren een mooi roze randje hebben? Meng dan bietensap en azijn en laat hier de gepelde hele eieren 45 minuten in intrekken.

2

Halveer de eieren en haal het eigeel uit de eieren. Spoel ze eventueel nog om zodat de eieren er netjes uitzien.

3

Grieks genieten: Doe het eigeel in een kommetje. Meng met de feta, mayonaise, platte peterselie en dille en prak met een vork tot een egaal mengsel. Is het nog te kruimelig? Voeg dan extra mayonaise toe. Roer tot slot de olijven er doorheen.

Zalige zalm: Doe het eigeel in een kommetje. Meng met cream cheese, mosterd en prak tot een glad geheel. Knip of snijd de bieslook in kleine stukjes en roer de zalmsnippers en bieslook door het eimengsel.

Holy guacamole: Doe het eigeel in een kommetje. Halveer de avocado en schep de avocado uit de schil met een lepel. Voeg limoensap en knoflook toe en breng op smaak met zout. Prak tot een glad geheel samen met het eigeel. Vind je het niet glad genoeg? Voeg dan yoghurt toe.

4

Schep met een lepel de vulling in een spuitzak. Spuit de halve eieren vol met het mengsel en top met een plakje olijf (Grieks genieten), extra bieslook (Zalige zalm) of een ringetje rode peper (Holy guacamole).

Ingrediënten

Ingrediënten Grieks genieten (8 stuks)
 4 eieren
 2 el mayonaise op yoghurtbasis
 1 el platte peterselie, fijngesneden
 1 tl dille, fijngesneden
 4 olijven, in kleine stukjes gesneden
 1 el feta, verkruimeld
Ingrediënten Zalige zalm (8 stuks)
 4 eieren
 3 el cream cheese light
 2 el gerookte zalmsnippers
 1 tl mosterd
 1 tl bieslook
 150 ml bietensap (optioneel)
 3 el azijn (optioneel)
Ingrediënten Holy guacamole (8 stuks)
 4 eieren
 1 avocado
 1 teentje knoflook, uitgeperst
 1 limoen, sap
 rode peper
 snuf zout naar smaak
Extra keukenbenodigdheden
 Spuitzak

Instructies

Bereidingswijze
1

Kook in 10 minuten de eieren hard. Laat ze schrikken onder stromend koud water en pel ze.

Zalige zalm tip: Wil je dat je eieren een mooi roze randje hebben? Meng dan bietensap en azijn en laat hier de gepelde hele eieren 45 minuten in intrekken.

2

Halveer de eieren en haal het eigeel uit de eieren. Spoel ze eventueel nog om zodat de eieren er netjes uitzien.

3

Grieks genieten: Doe het eigeel in een kommetje. Meng met de feta, mayonaise, platte peterselie en dille en prak met een vork tot een egaal mengsel. Is het nog te kruimelig? Voeg dan extra mayonaise toe. Roer tot slot de olijven er doorheen.

Zalige zalm: Doe het eigeel in een kommetje. Meng met cream cheese, mosterd en prak tot een glad geheel. Knip of snijd de bieslook in kleine stukjes en roer de zalmsnippers en bieslook door het eimengsel.

Holy guacamole: Doe het eigeel in een kommetje. Halveer de avocado en schep de avocado uit de schil met een lepel. Voeg limoensap en knoflook toe en breng op smaak met zout. Prak tot een glad geheel samen met het eigeel. Vind je het niet glad genoeg? Voeg dan yoghurt toe.

4

Schep met een lepel de vulling in een spuitzak. Spuit de halve eieren vol met het mengsel en top met een plakje olijf (Grieks genieten), extra bieslook (Zalige zalm) of een ringetje rode peper (Holy guacamole).

Paas ‘m door eitje

Op zoek naar meer lekkere borrelhapjes? Bekijk hier onze recepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.