Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Gevulde pompoen uit de oven met couscous

Een gerecht vol met warme smaken en verrassende structuren! Dit makkelijke ovengerecht heb je zo voorbereid en is dus ideaal als je een keer geen zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel wat lekkers op tafel wil zetten.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Totale Tijd50 minuten

Ingrediënten
 1 flespompoen
 3 el olijfolie
 Peper en zout
 150 gr couscous
 40 gr pijnboompitten
 100 gr feta
 100 gr rozijnen
 2 handjes verse spinazie

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de pompoen in de lengte, verwijder de pitjes en hol de pompoen verder uit. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak de pompoen in ca. 45 min. zacht in de oven.

2

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de couscous met de pijnboompitten, verkruimelde feta en rozijnen. Scheur de spinazie in stukken en meng door de couscoussalade. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.

3

Haal de pompoen uit de oven en vul met de couscoussalade.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 flespompoen
 3 el olijfolie
 Peper en zout
 150 gr couscous
 40 gr pijnboompitten
 100 gr feta
 100 gr rozijnen
 2 handjes verse spinazie

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de pompoen in de lengte, verwijder de pitjes en hol de pompoen verder uit. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak de pompoen in ca. 45 min. zacht in de oven.

2

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de couscous met de pijnboompitten, verkruimelde feta en rozijnen. Scheur de spinazie in stukken en meng door de couscoussalade. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.

3

Haal de pompoen uit de oven en vul met de couscoussalade.

Gevulde pompoen uit de oven met couscous

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.