Hartige kikkererwten-pannenkoeken

Is het pannenkoekenavond en wil je een keer iets nieuws op tafel zetten? Probeer dan deze hartige kikkererwten-pannenkoeken! Een veelzijdig recept waarbij je de garnering kunt variëren. Voor dit recept toppen wij de pannenkoeken met parmaham, courgette en een zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus. En, bijkomend voordeel: door gebruik te maken van kikkererwtenmeel zijn deze pannenkoeken ook nog eens glutenvrij.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd20 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 1 courgette
 100 gr kikkererwtenmeel
 0,50 tl bakpoeder
 2 el lichtbruine basterdsuiker
 200 ml melk
 1 ei
 5 gr verse peterselie
 90 gr parmaham
 50 gr geroosterde amandelen
 4 el yoghurt
 2 el mayonaise
 1 el honing
 1 teentje knoflook
 2 el olie om in te bakken
 zout
 peper
Keukenbenodigdheden
 Koekenpan
 Grillpan
 Beslagkom
 knoflookpers
 Spatel
 Kaasschaaf

Bereidingswijze
1

Meng de yoghurt, mayonaise en honing tot een egale saus. Pers 1 teentje knoflook en voeg toe aan de saus. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.

2

Was de courgette en maak langwerpige plakken met de kaasschaaf. Verwarm een grillpan op het vuur met een klein beetje olie om in te bakken. Gril elke plak courgette ongeveer 2 minuten per kant tot er grillstrepen ontstaan. Leg de gegrilde courgette op een bord en bestrooi met peper en zout. Herhaal tot alle courgetteplakken zijn gegrild.

3

Meng het kikkererwtenmeel, bakpoeder, basterdsuiker, melk, ei en een snufje zout in een beslagkom tot de dikte van een pannenkoekenbeslag. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur en vet in met olie. Giet een pollepel beslag in de pan en zorg dat de hele bodem gelijkmatig bedekt is met een dunne laag beslag. Bak iedere pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Herhaal tot al het beslag op is.

Tip: houd de pannenkoeken warm door ze op een bord te leggen op een pannetje kokend water.

4

Hak de verse peterselie en de amandelen fijn. Beleg de pannenkoeken met 4 plakken courgette en 2 plakken parmaham. Bestrooi het geheel met de peterselie en amandelen. Serveer de pannenkoeken met de zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 courgette
 100 gr kikkererwtenmeel
 0,50 tl bakpoeder
 2 el lichtbruine basterdsuiker
 200 ml melk
 1 ei
 5 gr verse peterselie
 90 gr parmaham
 50 gr geroosterde amandelen
 4 el yoghurt
 2 el mayonaise
 1 el honing
 1 teentje knoflook
 2 el olie om in te bakken
 zout
 peper
Keukenbenodigdheden
 Koekenpan
 Grillpan
 Beslagkom
 knoflookpers
 Spatel
 Kaasschaaf

Instructies

Bereidingswijze
1

Meng de yoghurt, mayonaise en honing tot een egale saus. Pers 1 teentje knoflook en voeg toe aan de saus. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.

2

Was de courgette en maak langwerpige plakken met de kaasschaaf. Verwarm een grillpan op het vuur met een klein beetje olie om in te bakken. Gril elke plak courgette ongeveer 2 minuten per kant tot er grillstrepen ontstaan. Leg de gegrilde courgette op een bord en bestrooi met peper en zout. Herhaal tot alle courgetteplakken zijn gegrild.

3

Meng het kikkererwtenmeel, bakpoeder, basterdsuiker, melk, ei en een snufje zout in een beslagkom tot de dikte van een pannenkoekenbeslag. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur en vet in met olie. Giet een pollepel beslag in de pan en zorg dat de hele bodem gelijkmatig bedekt is met een dunne laag beslag. Bak iedere pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Herhaal tot al het beslag op is.

Tip: houd de pannenkoeken warm door ze op een bord te leggen op een pannetje kokend water.

4

Hak de verse peterselie en de amandelen fijn. Beleg de pannenkoeken met 4 plakken courgette en 2 plakken parmaham. Bestrooi het geheel met de peterselie en amandelen. Serveer de pannenkoeken met de zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus. Eet smakelijk!

Hartige kikkererwten-pannenkoeken

Blijf op de hoogte.

Krijg meldingen over de nieuwste workshops en evenementen in je inbox.