Indiase butter chicken met rijst en cashewnoten

Indian Butter Chicken

De boterzachte kip gecombineerd met een kruidige, romige saus zorgt voor een waanzinnig lekker gerecht. Deze Indian Butter Chicken heb je al binnen 30 minuten op tafel staan!

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd15 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 250 gr Griekse Yoghurt
 ½ citroen (sap)
 2 el garam masala
 ½ tl zout
 400 gr kippendij (in reepjes)
 2 uien, gesnipperd
 2 teentjes knoflook
 ¼ tl kaneelpoeder
 1 tl paprikapoeder
 500 gr sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes
 2 blikken tomatenblokjes
 50 gr roomboter
 10 gr koriander
 300 gr basmatirijst
 60 gr cashewnoten
Keukenbenodigdheden
 Koekenpan
 Kookpan

Bereidingswijze
1

Meng 50 g yoghurt met het citroensap, 1 el garam masala en 1/2 tl zout voor de marinade. Laat de kip hierin 1 uur marineren in de koelkast.

2

Verhit in een koekenpan 2 el olie en fruit hierin de ui kort aan. Voeg knoflook, kaneel, paprikapoeder en nog 1 el garam masala toe en bak even mee. Doe nu de kip met de marinade bij de uien en bak 3 minuten mee.

3

Zodra de kip aangebakken is, kunnen de boontjes en de blokjes tomaat in de pan. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat 15-20 minuten zachtjes sudderen. Roer er op het laatst 200 g yoghurt en de boter doorheen en warm ze kort mee.

4

Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.

5

Serveer de Indian butter chicken met rijst en garneer met koriander en cashewnoten.

Ingrediënten

Ingrediënten
 250 gr Griekse Yoghurt
 ½ citroen (sap)
 2 el garam masala
 ½ tl zout
 400 gr kippendij (in reepjes)
 2 uien, gesnipperd
 2 teentjes knoflook
 ¼ tl kaneelpoeder
 1 tl paprikapoeder
 500 gr sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes
 2 blikken tomatenblokjes
 50 gr roomboter
 10 gr koriander
 300 gr basmatirijst
 60 gr cashewnoten
Keukenbenodigdheden
 Koekenpan
 Kookpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Meng 50 g yoghurt met het citroensap, 1 el garam masala en 1/2 tl zout voor de marinade. Laat de kip hierin 1 uur marineren in de koelkast.

2

Verhit in een koekenpan 2 el olie en fruit hierin de ui kort aan. Voeg knoflook, kaneel, paprikapoeder en nog 1 el garam masala toe en bak even mee. Doe nu de kip met de marinade bij de uien en bak 3 minuten mee.

3

Zodra de kip aangebakken is, kunnen de boontjes en de blokjes tomaat in de pan. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat 15-20 minuten zachtjes sudderen. Roer er op het laatst 200 g yoghurt en de boter doorheen en warm ze kort mee.

4

Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.

5

Serveer de Indian butter chicken met rijst en garneer met koriander en cashewnoten.

Indian Butter Chicken

Tip! Maak deze maaltijd compleet met een frisse komkommersalade!

Benieuwd naar andere recepten uit de Indiase keuken? Bekijk dan hier ons recept voor de Bloemkool tikka massala met naantosti’s

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.