Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Huisgemaakte ijskoffie

ijskoffie

Stijgen de temperaturen boven de 20℃, dan verruilen wij ons dagelijkse kopje koffie het liefste voor een heerlijke ijskoffie. Verfrissend met tóch die fijne koffiekick. Lekker!

Foodie Judith van My Food Blog leerde je in een online workshop een heerlijke ijskoffie maken. Check de workshop op onze Instagram.

NiveauBeginner

Voorziet in1 Portie
Voorbereiding2 minutenKooktijd3 minutenTotale Tijd5 minuten

Ingrediënten
 30 ml vers gezette espresso
 250 ml Alpro Creamy Almond
 120 ml Alpro Barista Oat
 30 gr pure chocolade (85% cacao + vegan)
 IJsblokjes
Keukenbenodigdheden
 Groot glas
 Melkopschuimer

Bereidingswijze
1

Verwarm 1 blokje chocolade au-bain marie of in de magnetron. Om de chocolade au-bain marie te verwarmen doe je de chocolade in een kom en zet je deze op een pan. In de pan doe je een klein laagje kokend water. Zorgt dat het water de kom niet raakt en wacht tot de chocolade smelt.

2

Schuim de Alpro Barista op met de melkopschuimer.

3

Giet de chocolade op de bodem van het glas. Vul het glas voor 2/3 met ijsblokjes en giet hier de koffie overheen.

Variatietip: In plaats van chocolade kun je ook een ½ tl vanille-extract toevoegen.

4

Vul met Creamy Almond tot ongeveer ¾ van het glas en top met het melkschuim. Maak af met chocoladeschaafsel (schaaf met een grove rasp) en drink meteen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 30 ml vers gezette espresso
 250 ml Alpro Creamy Almond
 120 ml Alpro Barista Oat
 30 gr pure chocolade (85% cacao + vegan)
 IJsblokjes
Keukenbenodigdheden
 Groot glas
 Melkopschuimer

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm 1 blokje chocolade au-bain marie of in de magnetron. Om de chocolade au-bain marie te verwarmen doe je de chocolade in een kom en zet je deze op een pan. In de pan doe je een klein laagje kokend water. Zorgt dat het water de kom niet raakt en wacht tot de chocolade smelt.

2

Schuim de Alpro Barista op met de melkopschuimer.

3

Giet de chocolade op de bodem van het glas. Vul het glas voor 2/3 met ijsblokjes en giet hier de koffie overheen.

Variatietip: In plaats van chocolade kun je ook een ½ tl vanille-extract toevoegen.

4

Vul met Creamy Almond tot ongeveer ¾ van het glas en top met het melkschuim. Maak af met chocoladeschaafsel (schaaf met een grove rasp) en drink meteen.

Huisgemaakte ijskoffie

Tip: om ervoor te zorgen dat je koffie niet waterig wordt, kun je ijsblokjes maken van koffie óf Alpro Creamy Almond (net hoe sterk je je koffie graag drinkt).

Vind jij het ook leuk om te variëren met speciale koffies? Probeer dan zeker een keer onze whipped Nutella coffee!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.