Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Kaaskletskoppen met rozemarijn

Kaaskletskoppen met rozemarijn

Een guilty pleasure van velen: krokante gesmolten kaas. Met dit recept maak je heel makkelijk krokante kaaskletskoppen met rozemarijn. Met slechts 2 ingrediënten zet je een heerlijk en knapperig hapje op tafel tijdens de borrel.

Kletskoppen en kletspotten
Deze kaaskletskoppen smaken nóg lekkerder tijdens een gezellig gesprek. Even geen zin om over het weer, werk of het dagelijks leven te praten? Kletspot is dé oplossing! Deze pot vol met verrassende vragen en leuke dilemma’s zorgt voor volop gespreksonderwerpen. Extra leuk: er zijn meerdere varianten beschikbaar. Zo raak je nooit meer uitgepraat. Je bestelt jouw Kletspot naar keuze gemakkelijk via de webshop van Kletspot.

NiveauBeginner

Voorziet in10 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd15 minuten

Ingrediënten
 150 gr oude kaas, geraspt
 3 takjes verse rozemarijn

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Verdeel de kaas in 10 porties. Leg elke portie van 15 gr. kaas op de bakplaat en verdeel deze dun en gelijkmatig in een ronde vorm. Herhaal dit totdat de bakplaat vol ligt, maar zorg tussen elke portie geraspte kaas voor minimaal 3 centimeter afstand.

3

Hak de rozemarijn fijn en verdeel over de kaaskletskoppen.

4

Bak de kaaskletskoppen 10 min. Haal ze uit de oven wanneer je het vet in het midden van de kletskop niet meer ziet ‘borrelen’. Laat afkoelen en verwijder overtollig vet eventueel met een stuk keukenpapier.

Ingrediënten

Ingrediënten
 150 gr oude kaas, geraspt
 3 takjes verse rozemarijn

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Verdeel de kaas in 10 porties. Leg elke portie van 15 gr. kaas op de bakplaat en verdeel deze dun en gelijkmatig in een ronde vorm. Herhaal dit totdat de bakplaat vol ligt, maar zorg tussen elke portie geraspte kaas voor minimaal 3 centimeter afstand.

3

Hak de rozemarijn fijn en verdeel over de kaaskletskoppen.

4

Bak de kaaskletskoppen 10 min. Haal ze uit de oven wanneer je het vet in het midden van de kletskop niet meer ziet ‘borrelen’. Laat afkoelen en verwijder overtollig vet eventueel met een stuk keukenpapier.

Kaaskletskoppen met rozemarijn

Tip
Je kunt voor de kaaskletskoppen ook andere soorten kaas gebruiken zoals cheddar of Parmezaanse kaas. De baktijd kan variëren, afhankelijk van de hoeveelheid vet in de kaas. Bij cheddar is de baktijd ongeveer 9 min. en bij Parmezaanse kaas rond de 11 min.

Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Wente Riverbank Riesling 2017: Bij dit gerecht kies ik voor een veelzijdige wijn. Het pittige van de oude kaas samen met de lichte zoetheid in deze wijn uit Californië en zorgt voor een aangenamen combinatie.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.