Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Karamelfudge met walnoten en gevriesdroogd rood fruit

Karamelfudge

Zelf fudge maken is helemaal niet zo moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld en een goed recept! Probeer bijvoorbeeld onze karamelfudge met walnoten en gevriesdroogd rood fruit. Gevriesdroogd fruit kun je vinden in de grotere supermarkten en speciaalzaken en is ontzettend lekker van smaak: zoet, zuur, fruitig en een beetje knapperig. Een heerlijke toevoeging aan deze rijke fudge.

NiveauGemiddeld

Voorziet in30 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd2 uren 35 minutenTotale Tijd2 uren 45 minuten

Ingrediënten
 150 gr walnoten
 30 gr 5th Season gevriesdroogd rood fruit
 150 ml melk
 350 gr suiker
 150 gr ongezouten roomboter
 1 blik gecondenseerde melk
 2 el maple syrup (ahornsiroop)
 60 gr witte chocolade
Keukenbenodigdheden
 Bakvorm 18x18 cm
 Steelpan
 Mixer
 Magnetron
 Kommetje

Bereidingswijze
1

Bekleed een ingevette vierkante bakvorm van 18x18 cm met bakpapier. Snijd de walnoten en het gevriesdroogd fruit in grove stukken. Bewaar wat mooie walnoten ter garnering.

2

Verwarm de melk, suiker en boter in een steelpannetje al roerend boven het vuur totdat de suiker is opgelost. Voeg de gecondenseerde melk toe en breng aan de kook. Blijf constant roeren zodat het mengsel niet vastkoekt aan de bodem van de pan. Laat het mengsel rustig koken totdat het een goudbruine karamelkleur krijgt, dit duurt ongeveer 18-30 minuten afhankelijk van het roeren en de bodem en breedte van de pan. Zodra het mengsel goudbruin van kleur is en is ingedikt, haal je het pannetje van het vuur. Meng de maple syrup door het mengsel en mix 4 minuten met een mixer tot een dikke karamel.

3

Spatel de walnoten en de helft van het gevriesdroogde fruit door de karamel en giet de karamelfudge in de bakvorm. Verspreid goed over de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de fudge 2 uur afkoelen in de koelkast.

4

Smelt de witte chocolade in de magnetron. Zet de chocolade hiervoor 30 seconden in de magnetron op 600 watt. Roer de chocolade door en herhaal deze stap totdat de chocolade volledig gesmolten is. Verdeel de witte chocolade met een lepeltje in streepjes over de fudge en bestrooi met het overige gevriesdroogde fruit en de walnoten. Snijd de fudge in kleine blokjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 150 gr walnoten
 30 gr 5th Season gevriesdroogd rood fruit
 150 ml melk
 350 gr suiker
 150 gr ongezouten roomboter
 1 blik gecondenseerde melk
 2 el maple syrup (ahornsiroop)
 60 gr witte chocolade
Keukenbenodigdheden
 Bakvorm 18x18 cm
 Steelpan
 Mixer
 Magnetron
 Kommetje

Instructies

Bereidingswijze
1

Bekleed een ingevette vierkante bakvorm van 18x18 cm met bakpapier. Snijd de walnoten en het gevriesdroogd fruit in grove stukken. Bewaar wat mooie walnoten ter garnering.

2

Verwarm de melk, suiker en boter in een steelpannetje al roerend boven het vuur totdat de suiker is opgelost. Voeg de gecondenseerde melk toe en breng aan de kook. Blijf constant roeren zodat het mengsel niet vastkoekt aan de bodem van de pan. Laat het mengsel rustig koken totdat het een goudbruine karamelkleur krijgt, dit duurt ongeveer 18-30 minuten afhankelijk van het roeren en de bodem en breedte van de pan. Zodra het mengsel goudbruin van kleur is en is ingedikt, haal je het pannetje van het vuur. Meng de maple syrup door het mengsel en mix 4 minuten met een mixer tot een dikke karamel.

3

Spatel de walnoten en de helft van het gevriesdroogde fruit door de karamel en giet de karamelfudge in de bakvorm. Verspreid goed over de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de fudge 2 uur afkoelen in de koelkast.

4

Smelt de witte chocolade in de magnetron. Zet de chocolade hiervoor 30 seconden in de magnetron op 600 watt. Roer de chocolade door en herhaal deze stap totdat de chocolade volledig gesmolten is. Verdeel de witte chocolade met een lepeltje in streepjes over de fudge en bestrooi met het overige gevriesdroogde fruit en de walnoten. Snijd de fudge in kleine blokjes.

Karamelfudge met walnoten en gevriesdroogd rood fruit

Ben jij gek op heerlijke zoete gerechtjes? Check dan eens onze Japanse fluffy pancakes met mango en onze chocolade-kardemomkoekjes met s’mores dip!

Karamelfudge met walnoten en gevriesdroogd rood fruit

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.