Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Kersenclafoutis met amandelschaafsel en crème fraîche

Kersenclafoutis

Clafoutis komt oorspronkelijk uit Frankrijk en wordt vaak als dessert gegeten. Deze klassieke kersenclafoutis met een twist bevat karnemelk in plaats van melk, waardoor de clafoutis een licht frisse smaak krijgt. Heerlijk in balans door de crunch van het amandelschaafsel en de crème fraîche.

NiveauGemiddeld

Voorziet in8 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd40 minutenTotale Tijd55 minuten

Ingrediënten
 10 gr gesmolten boter, om in te vetten
 250 gr kersen
 80 gr zelfrijzend bakmeel
 ¼ tl zout
 1 tl baking soda
 75 gr suiker
 3 eieren
 1 vanillestokje (of 1 tl vanille aroma)
 230 ml karnemelk
 20 gr amandelschaafsel
 2 el poedersuiker
 120 gr crème fraîche
Extra keukenbenodigdheden
 Taartvorm (ø 25 cm)

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de taartvorm in met de boter.

2

Ontpit de kersen. Snijd de helft van de kersen doormidden. Gebruik je kersen uit de diep-vries? Ontdooi deze dan eerst.

3

Meng het zelfrijzend bakmeel, zout, de baking soda en suiker in een kom. Voeg de eieren toe en meng goed door elkaar.

4

Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit met een mes. Voeg dit samen met de karnemelk toe aan het beslag. Meng het geheel goed door elkaar.

5

Verdeel de hele kersen over de bodem van de taartvorm en schenk hier het beslag overheen. Leg de doormidden gesneden kersen bovenop het beslag.

6

Bak de kersenclafoutis in 40 min. gaar in de oven. Strooi na 20 min. de helft van het aman-delschaafsel over de clafoutis. Steek aan het einde van de baktijd een satéprikker in het mid-den van de clafoutis. Komt de prikker er schoon uit, dan is de clafoutis gaar.

7

Laat iets afkoelen en maak af met poedersuiker. Serveer met extra amandelschaafsel en 1 el crème fraîche per puntje.

Ingrediënten

Ingrediënten
 10 gr gesmolten boter, om in te vetten
 250 gr kersen
 80 gr zelfrijzend bakmeel
 ¼ tl zout
 1 tl baking soda
 75 gr suiker
 3 eieren
 1 vanillestokje (of 1 tl vanille aroma)
 230 ml karnemelk
 20 gr amandelschaafsel
 2 el poedersuiker
 120 gr crème fraîche
Extra keukenbenodigdheden
 Taartvorm (ø 25 cm)

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de taartvorm in met de boter.

2

Ontpit de kersen. Snijd de helft van de kersen doormidden. Gebruik je kersen uit de diep-vries? Ontdooi deze dan eerst.

3

Meng het zelfrijzend bakmeel, zout, de baking soda en suiker in een kom. Voeg de eieren toe en meng goed door elkaar.

4

Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit met een mes. Voeg dit samen met de karnemelk toe aan het beslag. Meng het geheel goed door elkaar.

5

Verdeel de hele kersen over de bodem van de taartvorm en schenk hier het beslag overheen. Leg de doormidden gesneden kersen bovenop het beslag.

6

Bak de kersenclafoutis in 40 min. gaar in de oven. Strooi na 20 min. de helft van het aman-delschaafsel over de clafoutis. Steek aan het einde van de baktijd een satéprikker in het mid-den van de clafoutis. Komt de prikker er schoon uit, dan is de clafoutis gaar.

7

Laat iets afkoelen en maak af met poedersuiker. Serveer met extra amandelschaafsel en 1 el crème fraîche per puntje.

Kersenclafoutis met amandelschaafsel en crème fraîche

Maak jij graag desserts en/of gebak? Kijk dan hier voor meer heerlijke recepten!

Kersenclafoutis

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.