Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Kokos-blauwe bessen ijsschotsen

Kokos-blauwe bessen ijsschotsen

IJs, je kunt ons er altijd voor wakker maken. En het lekkerste ijs? Dat maak je gewoon zelf! Neem bijvoorbeeld onze zelfgemaakte ijsschotsen met blauwe bessen en kokos.

Foodie Judith van My Food Blog leerde je in een online workshop deze lekkere ijsschotsen maken. Check de workshop op onze Instagram.

NiveauBeginner

Voorziet in10 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd3 urenTotale Tijd3 uren 10 minuten

Ingrediënten
 350 gr Alpro Absolutely Coconut naturel
 1 tl vanille-extract
 200 gr blauwe bessen, diepvries
 2 el granola (zelfgemaakt of gezonde variant uit de winkel)
Keukenbenodigdheden
 Bakblik
 Siliconen bakmat (optioneel)

Bereidingswijze
1

Meng de Alpro Absolutely Coconut en vanille-extract door elkaar. Verwarm de bessen in een pannetje of magnetron gedurende 3 minuten en prak lichtjes met een vork.

2

Giet het yoghurtmengsel in een met bakpapier bekleed bakblik. Leg eventueel een siliconen bakmat op het bakpapier. Op deze manier krijg je de ijsschotsen makkelijker los.

3

Verdeel de blauwe bessen over het yoghurtmengsel en ga er kort met een vork of lepel doorheen om een gemarmerd effect te creëren.

4

Verdeel als laatste de granola over het mengsel. Zet het bakblik minimaal 3 uur in de vriezer. Haal uit de vriezer en breek in stukken.

Ingrediënten

Ingrediënten
 350 gr Alpro Absolutely Coconut naturel
 1 tl vanille-extract
 200 gr blauwe bessen, diepvries
 2 el granola (zelfgemaakt of gezonde variant uit de winkel)
Keukenbenodigdheden
 Bakblik
 Siliconen bakmat (optioneel)

Instructies

Bereidingswijze
1

Meng de Alpro Absolutely Coconut en vanille-extract door elkaar. Verwarm de bessen in een pannetje of magnetron gedurende 3 minuten en prak lichtjes met een vork.

2

Giet het yoghurtmengsel in een met bakpapier bekleed bakblik. Leg eventueel een siliconen bakmat op het bakpapier. Op deze manier krijg je de ijsschotsen makkelijker los.

3

Verdeel de blauwe bessen over het yoghurtmengsel en ga er kort met een vork of lepel doorheen om een gemarmerd effect te creëren.

4

Verdeel als laatste de granola over het mengsel. Zet het bakblik minimaal 3 uur in de vriezer. Haal uit de vriezer en breek in stukken.

Kokos-blauwe bessen ijsschotsen

Tip! Maak zelf granola om de ijsschotsen nóg lekkerder te maken.

Op zoek naar meer verrassende desserts om aan je familie / gasten te serveren? Kijk hier voor meer recepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.