Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Mangokip met kokosrijst

Kokosrijst

Mango en kokos is een combinatie die niet alleen goed werkt in zoete gerechten, het is ook absoluut het proberen waard als avondmaaltijd! In dit gerecht serveren we heerlijke mangokip met kokosrijst.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 300 gr basmatirijst
 400 ml kokosmelk
 140 ml water
 Snufje zout
 Snufje suiker
 2 mango's
 1 rode peper
 1 limoen
 1,50 el ketjap manis
 1,50 el vissaus
 2 teentjes knoflook
 2 tl bruine suiker
 1 rode ui
 2 el olie
 600 gr kipfiletblokjes
 100 gr cashewnoten

Bereidingswijze
1

Breng de rijst met de kokosmelk, water, zout en suiker in een pan aan de kook. Draai het vuur laag en laat de rijst met de deksel op de pan in 15 min. gaar worden. Roer vervolgens los met een vork.

2

Schil 1 mango en snijd in stukken. Snijd de rode peper in ringetjes. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Doe de mango, rode peper, limoenrasp, de helft van het limoensap, ketjap, vissaus, knoflook en bruine suiker in een hakmolen of blender en mix tot een gladde saus. De rest van het limoensap heb je niet meer nodig.

3

Snipper de rode ui. Schil de tweede mango en snijd in blokjes. Verhit 2 el olie in een wok en fruit hierin de ui 1 min. Voeg de kipblokjes toe en bak in 6 min. goudbruin. Giet de saus bij de kip, breng aan de kook en laat 5 min. indikken. Voeg halverwege de mango en cashewnoten toe en laat mee warm worden.

4

Serveer de mangokip met de kokosrijst.

Ingrediënten

Ingrediënten
 300 gr basmatirijst
 400 ml kokosmelk
 140 ml water
 Snufje zout
 Snufje suiker
 2 mango's
 1 rode peper
 1 limoen
 1,50 el ketjap manis
 1,50 el vissaus
 2 teentjes knoflook
 2 tl bruine suiker
 1 rode ui
 2 el olie
 600 gr kipfiletblokjes
 100 gr cashewnoten

Instructies

Bereidingswijze
1

Breng de rijst met de kokosmelk, water, zout en suiker in een pan aan de kook. Draai het vuur laag en laat de rijst met de deksel op de pan in 15 min. gaar worden. Roer vervolgens los met een vork.

2

Schil 1 mango en snijd in stukken. Snijd de rode peper in ringetjes. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Doe de mango, rode peper, limoenrasp, de helft van het limoensap, ketjap, vissaus, knoflook en bruine suiker in een hakmolen of blender en mix tot een gladde saus. De rest van het limoensap heb je niet meer nodig.

3

Snipper de rode ui. Schil de tweede mango en snijd in blokjes. Verhit 2 el olie in een wok en fruit hierin de ui 1 min. Voeg de kipblokjes toe en bak in 6 min. goudbruin. Giet de saus bij de kip, breng aan de kook en laat 5 min. indikken. Voeg halverwege de mango en cashewnoten toe en laat mee warm worden.

4

Serveer de mangokip met de kokosrijst.

Mangokip met kokosrijst
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Emiliana Signos de Origen La Vinilla Chardonnay – Roussanne – Marsanne – Viognier.

Door het warme klimaat in Chili heeft deze wijn tropische aroma’s van mango met een randje hazelnoot.

Met code EAT10 bestel je hem nu hier met 10% korting bij Vanouds de Zwaan.

Op zoek naar meer inspiratie voor avondmaaltijden? Misschien is onze Perziche juwelenrijst met sinaasappelkip wel iets voor jou!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.