Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Mangokip met kokosrijst

Kokosrijst

Mango en kokos is een combinatie die niet alleen goed werkt in zoete gerechten; het is ook absoluut het proberen waard in een heerlijke avondmaaltijd.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 300 gr basmatirijst
 400 ml kokosmelk
 140 ml water
 Snufje zout
 Snufje suiker
 2 mango's
 1 rode peper
 1 limoen
 1,50 el ketjap manis
 1,50 el vissaus
 2 teentjes knoflook
 2 tl bruine suiker
 1 rode ui
 2 el olie
 600 gr kipfiletblokjes
 100 gr cashewnoten
Keukenbenodigdheden
 Pan
 Rasp
 Hakmolen of blender
 Wokpan

Bereidingswijze
1

Doe de rijst met de kokosmelk, water, zout en suiker in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de rijst met de deksel op de pan in 15 minuten gaar worden. Roer vervolgens los met een vork.

2

Schil 1 mango en snijd in stukken. Snijd de rode peper in ringetjes. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Doe de mango, rode peper, limoenrasp, de helft van het limoensap, ketjap, vissaus, knoflook en bruine suiker in een hakmolen of blender en mix tot een gladde saus. De rest van het limoensap heb je niet meer nodig.

3

Snipper de rode ui. Schil de tweede mango en snijd in blokjes. Verhit 2 el olie in een wok en fruit hierin de ui 1 minuut. Voeg de kipblokjes toe en bak in 6 minuten goudbruin. Giet de saus bij de kip, breng aan de kook en laat 5 minuten indikken. Voeg halverwege de mango en cashewnoten toe en laat mee warm worden.

4

Serveer de mangokip met de kokosrijst.

Ingrediënten

Ingrediënten
 300 gr basmatirijst
 400 ml kokosmelk
 140 ml water
 Snufje zout
 Snufje suiker
 2 mango's
 1 rode peper
 1 limoen
 1,50 el ketjap manis
 1,50 el vissaus
 2 teentjes knoflook
 2 tl bruine suiker
 1 rode ui
 2 el olie
 600 gr kipfiletblokjes
 100 gr cashewnoten
Keukenbenodigdheden
 Pan
 Rasp
 Hakmolen of blender
 Wokpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Doe de rijst met de kokosmelk, water, zout en suiker in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de rijst met de deksel op de pan in 15 minuten gaar worden. Roer vervolgens los met een vork.

2

Schil 1 mango en snijd in stukken. Snijd de rode peper in ringetjes. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Doe de mango, rode peper, limoenrasp, de helft van het limoensap, ketjap, vissaus, knoflook en bruine suiker in een hakmolen of blender en mix tot een gladde saus. De rest van het limoensap heb je niet meer nodig.

3

Snipper de rode ui. Schil de tweede mango en snijd in blokjes. Verhit 2 el olie in een wok en fruit hierin de ui 1 minuut. Voeg de kipblokjes toe en bak in 6 minuten goudbruin. Giet de saus bij de kip, breng aan de kook en laat 5 minuten indikken. Voeg halverwege de mango en cashewnoten toe en laat mee warm worden.

4

Serveer de mangokip met de kokosrijst.

Mangokip met kokosrijst

Op zoek naar meer inspiratie voor avondmaaltijden? check onze recepte. Misschien is onze Perziche juwelenrijst met sinaasappelkip wel iets voor jou!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.